[samara] falowanie obrotow i szarpanie z gorki na biegu ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

od czego moga byc takie objawy ?? na luzie jak odpale samarke (cieply silnik) to skakaja jej nieraz obroty, znoof jak jade z gorki np 2 bieg stroma gorka to zamiast ladnie hamowac silnikiem ladna zaczyna zrywac tzn tak jakby przyspieszala i hamowala, co to ulicha ??

moze to zaplon?

ale co w zaplonie ? jechac jedzie i ciagnac ciagnie nic jej nie przerywa tylko na schodzeniu z obrotow zaczyna sie walic... i to falowanie oborotow nieraz na luzie..

ja bym sprawdził wyprzedzenie zapłonu.

tak ale gdyby to byl zaplon to przeciez przy dodawaniu gazu i wogole w jezdzie tez by zrywalo..a tu jak jedizesz z gorki na biegu to lubi tak szarpnac autem nie bardzo ale czuc ze nie rowno schodzi z obrotow i pociagnie do przodu przychamuje...

Witam!
sprawdz ustawienie zaworow. moim zdnaiem to bedzie to bo mam to samo
i na dniach bede to regulowal u mechanika

hmmm.. tylko ze ja ustawialem zawory i wlozone byly nowe blaszki w pazdzierniku-listopadzie tamtego roku.. juzby sie poprzestawialo :-| ??

to jak robiles w tamtym roku to raczej sie nie poprzestawialy.
ja jeszcze mam problem bo nie moge zapalic jak jest zimny.
zapali i go tak jakby przyduszalo i chodzi na 3 gary, dopiero cza go przegazowac tak pozadnie i chodzi. tak ze nie wiem co z ladzina sie dzieje. chyba prosi sie zeby ja oddac na zyletki

mi palila na 3 garki jak dostala lewe powietrze z serwa bo bylo dziurawe.. sprawdz czy pod maska Ci cos nie syczy jesli tak to membrama w serwie poszla...