| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Andrzej_Zamosc SYMPATYCZNY GOŚĆ Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2004-02-09 18:53:59 Witam.
Moze ktos doswiadczony sie wypowie na w/w temat? Tyl samochodu zaczal mi zmieniac "trajektorie lotu" przy zmianie obciazenia(przyspieszanie,hamowanie silnikiem). Na co zwracac uwage przy wymianie tych gumek w drazkach,moze jakas kolejnosc,czy cos w tym stylu obowiazuje? Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-02-09 19:01:04 Witam
nieciekawa robota, nowe gumy wciskałem kiedyś za pomoca imadła, i duzych przekładek drewnianych, aby wcisnąc tuleje metalowe w gume, nie obejdzie się bez smarowania wazeliną techniczną , inaczej pouszkadzasz gumy. Najprosciej postawić auto na kanale czy podnisniiku i poszarpać drązkami na boki, by zobaczyć, czy i które gumy są zuzyte, czesto sa to tylko te mniejsze drazki reakcyjne, demontowac po jednej sztuce, by nie miec potem problemu jak się rozjedzie zawieszenie |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2004-02-09 19:16:18 Ja w poprzedniej ladzie wymienialem chyba wszystkie te gumy i podobnie jak mowi Mirek najlepiej jest w imadle.Z tym ze ja je wciskalem za pomoca jakichs tulejek wlasnej roboty.Posmarowac trzeba koniecznie bo ciezko wchodzi i lubi wyskoczyc sobie taka gumka.Przyjemnej zabawy zycze ;] |
![]() Andrzej_Zamosc SYMPATYCZNY GOŚĆ Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2004-02-09 19:34:56 dzieki za szybką odpowiedz Jasiu: "Przyjemnej zabawy zycze ;] " SIAKAŚ IRONIA??????????????;p |
Janusz-Mendrala ŁADZIARZ Lada 2107 & XM3.0V6 Kraków | 2004-02-10 14:56:57 a czy w jakims aucie sa kwadratowe? Taki przekroj ma zdecydowanie mniejsza wytrzymalosc (wspolczynnik wytrzymalosci przekroju W) |