MotoNews.pl
11 Polowe kokpitu w aucie zdemontowane:P (38461/18) - NT

Polowe kokpitu w aucie zdemontowane:P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stwierdzilem, ze dzisiaj zmienie sobie podwietlenie w mojej Corollci z wyblaknietego zolto-zielonego na czerwony
Wzialem sie za srubokret i zaczalem demontaz.
Nie mialem pojecia, ze az tyle trzeba wyjac zeby aby dostac sie do tylu zegarow.
Po kilku minutach pracy udalo sie. Wzialem zaroweczki i pojechalem kupic czerwone, w sklepie okazalo sie, ze nie maja :/
mieli niebieskie, zolte, biale, i pomaranczowe.
Tak wiec w ramach proby wzialem narazie pomaranczowe i wygladaja nawet przyzwoicie ale i tak i tak bede polowal na czerwone

Aha mam pytanko nie wiecie gdzie mozna dostac zaroweczki do podswietlenia przelacznikow na podgrzewanie szyby i na przeciwmgielne? sa to takie male zaroweczki juz z plastikiem.
Czy beda one tylko w ASO ?

Cytat:
Aha mam pytanko nie wiecie gdzie mozna dostac zaroweczki do podswietlenia przelacznikow na podgrzewanie szyby i na przeciwmgielne? sa to takie male zaroweczki juz z plastikiem.

Nie wiem jak dokładnie wyglądają te żarówki, ale kiedyś kupowałem takie małe i juz z plastikiem (do zegarów w Golfie III) w Norauto, więc jest nadzieja że znajdziesz coś podobnego poza ASO (wprawdzie nie wiem czy dużo na tym zyskasz-ja za 2 żarówki płaciłem 12 zł).

Cytat:
2004-02-05 20:26:56, AdamoS pisze:
[...]

Podejrzewam że z plastikiem to może być ciężko ale tej wielkości żaróweczki kupisz w sklepie elektronicznym w różnych kolorach. Wystarczy odwinąć z plastiku druciki starej żarówki, zawinąć nowe i po sprawie. Myślę, że masz to rozwiązane tak samo jak ja więc szkoda cudować i przepłacać. Żarówki są w cenie ok. 1,- zł/szt
Pozdro.

Dzieki
Perzan to mnie pocieszyles, ze nie musze szukac tych plastikow.
Jutro rozkrece i wezme sie do dziela.

Moja rada

zwykłe żarówki polecam pomalować farbą czerwoną do zacisków
efekt: to malinowe światło i nie blakną!!!!!!!!

Jeżeli chcecie malować to proponuje wybrać sie do sklepu i kupić farbe transparentną do świateł. Farba po malowaniu jest przezroczysta , jednocześnie zmienia kolor światała. No i najważniejsze nie blaknie.
Czasem trzeba nałożyć kilka warstw.