Swiece ngk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Oco chodzi woznaczeniach swiec ngk v linie czym sei roznia i jakie sa najlepsze do DOHC na gazie????

Jedna ostateczna odpowiedź na pytanie i możemy zamknąć temat :
NGK V-Line BKR6E-11

Jak trzeba je dokrecic?

Cytat:
2004-02-02 11:16:13, koperfil pisze:
Jak trzeba je dokrecic?

W prawo, przeważnie w prawo

Do pochwał i zachwytów nad NGK V-line dołączam moją dezaprobatę. Miałem, przejechały ok.10 kkm i były znacznie nadpalone . Być może nie lubią gazu?! Wcześniej miałem 4 elektrodowe Beru i , dla zasady, wyrzuciłem je po 100kkm. Teraz znowu wróciłem do Beru

A ja z zasady nie zaglądam do rzeczy które działają bez mojego udziału, ich działanie nie wymaga nadzoru, a niedopilnowanie terminów serwisowych nie skutkuje dużymi kłopotami. I z tego powodu nawet nie wiem jakie świece mam, ile mają przejechane km i gdzie są one założone.

Piotrek akurat nie dopilnowanie świec (na gassie - wiem ty nie masz gasssu) może spowodować cofniecie się nie spalonego gasssu do kolektora i wybuch.... takze warto wiedzieć w jakim stanie są świece....
NGK spalnone po 10k km - to chyba nie były oryginalne NGK..

A pewnie że jakaś podróba - te świece są właśnie przez specjalistów wręcz jeszcze bardziej zalecane do gassu niż jakiekolwiek inne...

Szczerze mówiąc, nie wnikam czy były "oryginalne" czy nie. Jakkolwiek watpię, że były podróbkami. Być może była to nieudana partia, być może źle mi je dobrano. Nie ma to znaczenia, bo Beru mnie nie zawiodło i pozostanę im wierny. Zresztą cena za nie, ok.18zł, jest bardzo rozsądna (biorąc pod uwagę choćby ich żywotność)

ja mam NGK R ...
sa bardzo dobre