światła mijania na stałe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć!

Czy ktoś może wie lub zrobił już to sobie, żeby światła mijania zapalały się zawsze po uruchomieniu silnika i gasły z jego wyłączeniem. Chodzi o takie rozwiązanie jakie jest w samochodach marki fiat. Czy jest to możliwe w espero?

Pozdr.,
Wrolo

Mój kumpel (nie zrzeszony w klubie ) był u elektryka i zrobili mu coś takiego....
To podobno banalna sprawa - jeden przkaźnik i to wszystko

No włacha - ja też tak myślę, że to nic wyrafinowanego, tylko sam nie wiem jak to zrobić a myślę, że warto, bo jednak auto na światłach zawsze jest lepiej widoczne.

Może ktoś z klubowiczów powie coś więcej żeby to zrobić we własnym zakresie...

Pozdr.,
Wrolo

hehe ja mam taki wlacznik wbudowany w..mozgu zawsze odpalam silnik wlaczam swiatla..caly rok..

Cytat:
2004-02-14 17:47:48, qbaj pisze:
hehe ja mam taki wlacznik wbudowany w..mozgu zawsze odpalam silnik wlaczam swiatla..caly rok..

Ja też mam takowy "zaistalowany"

A ja nigdy nie zapominam zapalić światła - ostatnio byłem w berlinie esperyną a jak wiadomo niemcy nie zapalają świateł gdy pada deszcz (nawet nie wiem jak wielki), nie moówiąc już o jeździe w słoneczny dzień na światłach. Więc aby się nie wyróżniać też chciałem jeździć bez świateł - nie dało rady! Dlaczego - bo mamy wyłącznik świateł w dźwigni kierunkowskazu i za każdym razem gdy skręcałem czułem że coś nie tak jest z dźwignią i odruchowo zapalałem światła.
Dzięki temu zrozumiałem jakie są zalety montowania włączika świateł w wajhe kierunkowskazów. IMHO - świetny pomysł!