Prosze o pomoc jak najszybciej!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wycieka mi olej cały czas, tak mi sie leje z Ladzi ze już mi kasy na niego brakuje chcem sie wziąść do roboty ale dokładnie niewem co to może być!!Jak myślicie czy to może być zimering?Jesli macie jakieś książki, poradniki do Lady czy mogli byście podrzucić mi je na meila?Prosze o odpowiedz!

Dokładnie jest to wyciek oleju spod paska przy silniku!!HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

napisz jasniej w jakis sposob i ktoredy ci ucieka, leci na glebe czy wypala??Troche jasniej to opisz jakbys mogl.

Acha, to nie wiem, moze wlasnie jakis uszczelniacz ci puszcza, albo miska sie rozszczelnila, albo wydmuchalo uszczelke, no albo tez zimering.

[ wiadomość edytowana przez: Franc dnia 2004-02-04 20:24:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: Franc dnia 2004-02-04 20:26:25 ]

Jeżlei leci Ci olej spod górnego koła to na 99% simering, mi też lało tak że miałem całą maskę zachlapaną od środka wymieniłem simering i jest git!!! Tobie polecam to samo, powinno pomóc!!!

Trzeba dokładnie umyć silnik żeby potwierdzić skąd leje się olej. Pęd powietrza potrafi rozprowadzić olej po całym silniku i zmylić skutecznie . A wymiana uszczelnienia na wale ( w 21072) to mniej miła impreza niz na wałku rozrządu . Szczególnie gdyby sie okazało , że zupełnie zbędna, bo olej będzie walił dalej z innego miejsca...

Wali na glebe...cieknie tak ze juz nic mi prawie niezostało!!
P.S jesli macie jakies magazyny, ksiązki ciekawe linki to wyslijcie mi na meila oki(rychukill@tlen.pl)!!

Nie wiem, ale na Twoim miejscu udalbym sie do dobrego mechanika, niech Ci zdiagnozuje i wymieni!

Cytat:
2004-02-04 22:34:57, rychuladamen pisze:
Wali na glebe...cieknie tak ze juz nic mi prawie niezostało!!
P.S jesli macie jakies magazyny, ksiązki ciekawe linki to wyslijcie mi na meila oki(rychukill@tlen.pl)!!

Facet nie histeryzuj! Dolej oleju i pomyśl. Nikt Ci na odległość nie pomoże. Trzeba otworzyć maskę, podeprzeć ją, obejrzeć w dobrym świetle silnik, miskę olejową , miejsce gdzie powinien być filtr oleju ( taka zwykle czarna puszka z białymi napisami) . Mam dalej tłumaczyć

Grzesiu!Święte słowa!!! Ludzie jeżdżą bez oleju i silniki to przżywają!
Także zlokalizuj miejsce wycieku i wtedy poradzimy!

a obejrzyj tez czy nie leci spod pompki paliwa....