| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2007-12-17 19:33:01 Dlatego niechce jezdzic niczym innym niz moją Ładzią. Do luksusów człowiek barodz szybko się przyzwyczaja, gorzej jest odwrotnie ;p
Ale z drugiej strony, czemu wlasnie mam jezdzic innimi autami jezeli mam swoje :] Niechce tu wychodzic na niewiadomo jakiego fanatyka Łady, bo jak juz wiele razy wspominalem przymierzałem się do jakiegoś francuza... Ale autko mnie pozytywnie zaskoczyło. I co najważniejsze nie jest to Golf II Nie oto chodzi, że nie lubie niemców (bo tak jest), tylko o sam fakt ilości tych autek, a nie lubie jeździć tym czym wszyscy bo jest "modne". |
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2007-12-17 21:02:42 Ja to widze tak - puki co Klub Łady jest klubem głównie użytkowników a w mniejszej części właścicieli Ład z wyboru, jednak będzie się to coraz bardziej zmieniać.
Wiadomo że Łajdaczki z roku na rok robią się coraz bardziej hmmm... egzotyczne w porównaniu do współczesnych aut. Ale jeśli okaże sie w końcu że ta egzotyka i to nieporównywalne z niczym innym uczucia prowadzenia tego ruskiego cuda będzie tym czego chcemy to zostaną tu właśnie sami fanatycy |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2007-12-20 20:02:11 Witam
Ja tam nie mam takich rozterek, czym bym nie jeździł zawsze lubię przejechać się klasykiem dla szpanu i przyjemnosci |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2007-12-22 11:50:29 Ja tez lubie jezdzic Ladna! Chociaz zima jezdzi sie troche gorzej niz "nowoczesnym" samochodem, to i tak nic nie zastapi wrazen jazdy Ladna!![]() |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2007-12-22 12:09:35 Witam
Gorzej? hmmm.. jak dla mnie w pełni przewidywalnie i stosunkowo łatwo naprawić błędy, w "nowoczesnych" auta z przednim napędem trudnik moim zdaniem wyczuć ten moment kiedy coś się zaczyna dziać |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2007-12-22 15:20:43
Przy ok. 60 KM faktycznie łatwo przewidzieć co się będzie działo z samochodem Wczoraj jechałem tylno napędowym autem, które ma 150 KM i tu już jest ciekawiej na zakrętach. Ale faktycznie przedni napęd nie do rasta do pięt tylnemu jeżeli chodzi o jakośc prowadzenia. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2007-12-22 17:40:27 Witam
Czy ja wiem czy tak bardzo łatwiej z 60 KM? wiesz, gaźnikowy (Ładowski) motor na obroty wchodzi trochę nieprzewidywalnie, czasem tej mocy wyraźnie brakuje kiedy chcesz się ratować nagłym manewrem a z dugiej strony trudniej o przypadkowe zerwania przyczepnośći, fajne w tylnim napędzie jest to że najczęściej wystarczy noga z gazu i już jedziemy prosto. Dla mnie swego czasu koszmarnie prowadziło się zimą stare Beejemki - duża moc, bez żadnych ESP i podobnych, trudno było ruszyć na śliskim, ale od wielu lat w kazdym seryjnym BMW jest szpera bodaj 25 - 30%? a jakosć zawieszenia i niemal doskonała neutralność auta powodowały że spokojnie jeździło się zimą ( o ile się nie zakopało po podłogę )
[ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2007-12-22 23:16:12 ] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-12-22 19:39:03 Z tym niewyczuwaniem przedniego napedu to tez tak nie do konca....
Ja idealnie czuje, co sie dzieje z kolami. Kierownica tak przenosi, ze moge powiedziec, czym namalowano pasy na jezdni.... |
sylwesterpl SYMPATYCZNY GOŚĆ kiedys 2107/Volvo 740 Skierniewice/Łowicz | 2007-12-23 11:59:25 Ja już od prawie 1,5 roku jezdze swoja 2107,wczesniej tez miałem 2107 przez 2 lata co daje w sumie 3,5 roku i nie narzekam.Od czasu do czasu zdarzy sie mi prowadzić coś nowszego, ale łada ma swój urok. A co do prowadzenia zimą, to zaletą jest wyższy przeswit który sparawdza sie na zasniezonych drogach, i na nie utwardzonych(polne)
Mile zaskoczenie było gdy poprzedniej zimy holowałem przez 10km po nieodsniezonych wiejskich drogach Corse wójka w której poszedł przegłub.Nie było żadnycj problemów. Pozdrawiam i Życze Wesołych Świąt Wszystkim Posiadaczą Ład |