| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2004-02-04 19:10:23 Zastanawiam sie, dlaczego niektorzy klubowicze często są na forum Nubiry, czyżby to chęć zmiany samochodu na właśnie ten...Ale na Forum Nubiry można przeczytać też posty, które bardzo dobrze świadczą o Espero.
Samochody sa przeziez tak rozne (wygląd zewnętrzny), a łączy je stosunkowo niska cena (odpowiednio dla każdego samochodu, marka i jeszcze wiele wspólnych lub podobnych części)... Zostawiam temat otwarty, ponieważ sam kiedyś myślałem o Nubirze, ale chyba tak na prawde to o Espero CDX z silnikiem 2.0 GM Holden Forum Nubiry |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2004-02-04 19:57:41 Jesli chodzi o Nubirę to mnie bardziej odpowiada wersja sedan.
Wg mnie nie ma następcy Espero. Leganza to już zupełnie inny model. Teraz Daewoo nie produkuje niestety samochodów tak dużych i o niezłej sylwetce ( przepraszam właścicieli innych Daewoo) jakim jest Espero. PS Bardziej można iść ta drogą i ktoś już o tym pisał. Najpierw Ascona, z której Vectra i Espero, z Espero nic, a Vectra sie rozwija ito całkiem nieżle - patrz najnowszy model. |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-02-04 20:50:03 też przeleciała mi przez myśl nubira (cenowo) ma jednak gorsze opinie.
Osobiście podoba mi się również leganza (cena juz nie- chociaż jak na taką krowę...) Espero jednak przebija je "urodą" i znacznie opinią (dobrą) Zgodzę się że aktualnie w DU ciężko doszukać się następcy. Co do innych marek to równolegle z espero rozpatrywałem XANTIĘ citroena. Uważam że jest równie urokliwa zewn. i podobna stylistycznie. Bałem się jednak żle trafić z drogą zawiechą. pozdrawiam |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-02-04 21:17:29 Co do Xantii to się nie dziw - Espero jest odrzuconą ( moim zdaniem zdecydowanie ładniejszą koncepcją - też już było na forum ) nadwozia Xantii...
|
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-02-04 23:21:22 Nie wiem Panowie jak inne Nubiry, ale mam taką jedną (w garażu) w wersji kombi, którą "szaleje" moja mama.
Wszystko w tym autku jest fajne, tym bardziej, że to full opcja, ale zawieszenie to jakaś paranoja. Np. Wymiana przednich łączników stabiliztorów - to u mnie następuje co ok. 8 - 10 tys. km. Sorry, ale to równie często jak wymiana oleju Do tego moja mama, nie zalicza się akurat do ścigantów za kierownicą i podobnie jak ja omija wszelkie (większe) dołki, studzienki, itp. Poza tym walą się silentblocki, wachacze i od cholery innych rzeczy. Ciekawostką jest fakt, że do silnika nie mam się o co przyczepić. Jak pisałem jedyny mankament to zawieszka |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2004-02-04 23:50:45 Na tamto forum (jak i parę innych) zaglądam tylko i wyłącznie z ciekawości. Nubira nigdy mi sie specjalnie nie podobała i jakoś nie pałałem chęcią jej posiadania.
Lubię espero a nie daewoo |
RICO__ Espero 1,5 LPG Kraina wiecznych lodów | 2004-02-05 06:27:58 W nowym wydaniu "motor" pisza ze w maju wyjdzie chevrolet nubira. Co sie tyczy daewoo nubira to jesj pierwsza wersja to pod wzgledem wygladu to jest istne dno.... brzydkie to jak diabli ale Nubira 2 jest bardzo ladnym samochodem ( szczegolnie sedan ).
Ja jeszcze chcialbym Chairmana. |
gisk Espero 1.8 CD Zamość Warszawa | 2004-02-05 07:42:08 Jeśli Nubiry wszystkie są takie jak ta o której słyszałem od pewnego właćiciela takiego samochodu przypadkowo spotkanego w sklepie firmowym DU to Nubiry lepiej omijać z daleka, nazywał ją "padaczka" bo cały czas coś w niej padało. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-02-05 08:31:43
Nie nawidzę takiego pier...nia - w każdym samochodzie co jakiś czas coś się psuję: AUDICE A8, BMW7, VOLVO s80 też się psują i to dość często jak na tą cenę... |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2004-02-05 09:28:44
A ja jestem wdzięczny wszystkim którzy pieprzą takie głupoty....
Dzięki rozpowszechnianiu takich opinii jeżdżę już drugim samochodem Daewoo. Zapłaciłem za nie śmieszne pieniądze (esperzak kosztował tyle co Swift, punto czy inne małe g.) Ani razu samochód nie odmówił posłuszeństwa w trasie. Rzeczywiście beznadzieja.... |
piotr-ek | 2004-02-05 09:40:10
Fakt niezaprzeczalny, ale te cholerne usterki pierduł, które w w/w samochodach nie występują. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-02-05 14:02:18
Zdziwił byś się Piotrze jak często Wiem co mówię |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2004-02-05 14:52:27
No właśnie i jesze te wszystkie pierduły które w w/w samochodach nie wystepują A tak bardziej serio to trudno mi się wypowiadać na temat eksploatacji innych samochodów, bo te którymi jeździłem przed Espero są poza konkurencją - w koncu nie chcemy równać w dół tylko w górę. |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2004-02-06 19:01:23
Tak. Ja myslalem o Nubirze, gdy kupowałem Espero, ale przez zawieszenie nie...Ta opinia o zawieszeniu to musi być prawda. Espero też jest ładniejsze, szkoda, ze silniki albo starej daty albo słabe... |