Mój nowy nabytek - Fiat 125p =)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No więc w końcu mam kolejnego Fiacika 125p =)
Tym razem auto jest w zdecydowanie lepszym stanie.
Troszkę szczegółów:
Auto z roku 1989 w kolorze kość słoniowa, silnik polonezowski AB, skrzynia 5 i okrągłe zegary. Najważniejsze jest to, że ma gaz =)
Zrobiłem nim już 200 km - spalanie chyba w normie, około 15 litrów. W środku jest cichutko, nic nie puka, most nie daje żadnych dziwnych dźwięków. Jestem na maxa zadowolony.
Oczywiście nie obyło się już bez małych usterek.
Po pierwsze gaśnie mi na gazie, po drugie znikły kierunkowskazy i jest ułamana dźwignia od długich świateł.
Zdjęcia są w profilu. Później będą bardziej aktualne, ponieważ zdążyłem już zmienić kierownicę i znaczek z przodu =))

gdzie te zdjecia???

no to gratulacje i szerokiej drogi
aaa ile dales $$$$???

gratuluje nowego autka P.s fotek niewidac w profilu

Sorry, z zdjęciami mały problemik był, ale już jest wszystko ok. Można spokojnie oglądać.
A za Fiacika zapłaciłem 1.800 zł. W sumie dobra to cena.
No i zapomniałem, że jeszcze spryskiwacze nie działają =/

[ wiadomość edytowana przez: czeczun dnia 2004-01-13 23:07:33 ]

Podoba mi się jego kolor

Jeszcze raz gratuluje nowego nabytku. Mam nadzieje że ten będzie się lepiej sprawował niż poprzedni i otrzyma szerszy pakiet modyfikacji...
Co na początek ?
rozumiem że na wiosne zawitają ATSy ( 8 calowe ?! )...dokładkę będziesz zakładał, czy sprzedałeś...no i plany plany bo to najważniejsze.
Ładuj kolektor od GSi, napewno zyskasz na elastyczności a montaż to banalna sprawa...
Co do gazu to przydałaby sie regulacja...jeśli gaśnie na wolnych to trzeba sprawdzić filterek gazu czy przypadkiem nie zapchany, a jeśli nie to pokrętłem na reduktorze ustawic mieszankę. Polecam regulacje ala BARRY..gdzieś to opisywał na forum...

aa..no brakuje logo klubowego i masz ochydne kołpaki ....i ściagaj zderzaki

Witam to mój pierwszy post na F&F,aczkolwiek na Moto News nie jestem nowy,od jakiegoś czasu siedzę na FSO Autoklub .Chciałem się przywiatć i przy okazji pogratulowac nowgo pięknego Fiata .Niech dobrze jezdzi i niech dobrze się tuninguje .

ATS'y (jak narazie 6") już niestety teraz bo na tych oponach co są obecnie to tylko zabić się mogę... Założę na nie zimówki i tak się dokulam do wiosny.
Dokładkę sprzedałem, ale kupię chyba nową. Jeszcze nie wiem. Zderzaków nie zdejmuję - lubię te chromy =)
Szukam lusterek jakiś fajnych...
Barwy klubowe będą - muszę tylko do Prezesostwa napisać =))

No widze ze nareszcie doczekales sie nowego autka. Na poczatku gratuluje udanego zakupu i zycze obys nim jak najdluzej pojezdzil

Szerokiej drogi i prostych zakretow

Gratulacje, gratulacje! stan ładniutki tylko kolor niebardzo

Nabytek niezły,kiedy zmiana koloru (mój kant ma taki sam kolor i powiem jedno:serdecznie Mi sie nie podoba więc niedługo auto wstawie do lakiernika). A jak stan blacharski auta ??

Blachy są spoko - wszystko orginalne, ale niestety poprzedni właściciel miał jakąś stłuczkę prawym przodem - nie mocna ale była.
Lakier postaram się zrobić wiosną albo latem - zobaczę jak z kasą bedzie.
Chciałem dach na biało a dół na czerwony, czarny albo zielony =)

Cytat:
2004-01-14 10:31:48, czeczun pisze:
(...)
Chciałem dach na biało a dół na czerwony, czarny albo zielony =)

Dwa pierwsze warianty widziałem, ale ten trzeci to nawet nie potrafie sobie wyobrazić . Jeśli zieleń to będzię "Kaovtzo'wy" odcień??

Tomek czyli spot swietujacy kupno nowego nabytku bedzie?? he he he... ja jak zwykle nie bede miał czym dojechac pewnie... no chyba ze sie znajdzie jakis kant niedrogo w gazie Z fotek wyglada na cacy a jak piszesz ze nic nie stuka i most nie wyje no to super gratuluje
P.S. Słuchaj prezesa... kolopaki i zdezaki off

Cytat:
2004-01-14 00:03:29, MCQUEEN pisze:
Gratulacje, gratulacje! stan ładniutki tylko kolor niebardzo

kolor nie bardzo? to spójrz na mój..ale wszystko powoli.
CZECZUN a co z tym gazem? bo mnie to bardzo interesuje.wiesz już cos wiecej? ja mam coś podobnego z tym że nie gaśnie, tylko sie zaczyna dławić w czasie jazdy. co ciekawe jak sie zatrzymam to gaz chodzi bez zarzutu moge dawać obroty na max.a jak tylko wrzuce bieg i ruszę to od razu sie dławi i nie moge dojśc do 2000 obr.
nie wiem co to jest, mechanicy ciągle z nim walczą i nic nie mogą zrobić a ja cholery juz dostaję, bo jeździć nie mogę w zasadzie.a dławi się dlatego że zamarza parownik. tylko czemu? może ktoś sie spotkał już z czymś takim?porady ludzi z forum gazowego pomogły tylko na chwilę...

kongratulejszyn!!! Mam nadzieje ze bedzie ci sluzyl !!!

dzięki.. ale z tym gazem to mnie szlag trafi...
Silniczek pracował zajebiście, trochę przymulony, ale równiutko - bez żadnego przerywania. Teraz są jakieś dziury w mocy w różnych obrotach...
Ale całą resztę zrobiłem dziś sam - jestem dumny bo w sumie do mechaniki mam dwie lewe ręce =))
kierunki, włączniki, spryskiwacze, kierownica i koła - wszystko działa super i bez zarzutu =)
Jutro najświeższe zdjęcia

Fiacik fajniutki i nawet ten kolorek nie jest taki bardzo tragiczny, teraz tylko najważniejsze to dbac o niego i tr5oszke go usprawnic GRATULUJE ZAKUPU

no... porobiłem wszsytko! Gaz znowu chodzi zajebiście, wszystkie ustereczki usunięte. Jest super. Tak jak mówiłem, wrzuciłem nowe, aktualne fotki do profilu.