MotoNews.pl
8 Czy warto robić swap w maluchu (36297/0) - NT

Czy warto robić swap w maluchu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy warto robić swap w maluchu jeśli tak to z jakim silnikiem czy maluch będzie cichszy i jego osiągi za i przeciw i kto z was ma zrobiony swap. dzięki pozdrawiam.

HAHAH dobre.
Temat magluje sie tu od 4 miesiecy.
Poszukaj w arcjhiwum i na www.126fan.pl

Z takimi tematami to wiesz .....

Coś mi sie wydaje zę ten sam wątek jest pod tytułem INFo o Swapie, wszystkie odpowiedzi jakie Cię interesują są własnie w tamtym wątku, więc chyba będzie lepiej cały tamten wątek rpzeczytać. POZDRAWIAM

oki dzięki pozdrawiam

ie opłaca bo czesto pzrekracza to wartosc samochodu....ale ILE ZABAWY...dlamnie to i tak juz obojetne bo i tak wpakowałem w swojego tyle kasy ze przekracza wartosc giełdowa... ale co tam... teraz czas na SWAP 903 POWER!!!!

Thomas widze ze bedziemy robili razem w jednym czasie jak tak dalej pujdzie to rarytasem bedzie za pare lat spodkac malczana z silniczkiem 650cmm
Ja sie za silnikiem musze najpierw rozgladnac w niemczech a jak znajde za odpowiednia cene to przystapie do dziela. tylko bedzie problem z papierami

mam jeszcze jedno pytanko jakom skrzynie dać do malucha z silnikiem 903 cm od fiata 127 aby wytrzymałą długo i czy maluch ze swapem to jeszcze maluch czy tylko jężdżąca blacha z malucha na innym silniku
Pozdro

Cytat:
2004-02-22 13:10:04, DAN89 pisze:
mam jeszcze jedno pytanko jakom skrzynie dać do malucha z silnikiem 903 cm od fiata 127 aby wytrzymałą długo i czy maluch ze swapem to jeszcze maluch czy tylko jężdżąca blacha z malucha na innym silniku
Pozdro

najcześciej montuje sie zwykłe skrzynie z 650... ale można też skrzynie z CC 700 tak jak to zrobił Zuraw, bądź też z Bisa... ale oczywiście trzeba przerabiać...

A to oczywiście dalej maluch tylko że ze zmienionym silnikiem

nie ma co kombinowac najlepiej zapodac kompletny uklad napedowy razem ze skrzynia ze 128 lub czegos podobnego, a jeszcze lepiej kupic fiata 127 lub 128 i tym sie bawic

127 i 128 to troche szkoda. A silnik od zastawy 1100 i 1300 też się nada?? Jeżeli tak to pomyślcie o tym silniku jest on tani i szeroko dostepny.

Cytat:
2004-02-22 16:58:17, Trojan1000 pisze:
127 i 128 to troche szkoda. A silnik od zastawy 1100 i 1300 też się nada?? Jeżeli tak to pomyślcie o tym silniku jest on tani i szeroko dostepny.

wystaje poza obrys

no wlasnie troche wystaje ale za to mozna zamiast 1100 55 konnego dac 1500 85 konny ktory ma te same wymiary {jest troche blok wyzszy ale niewiele, na dlugosc taki sam} i wtedy przymus kombinowania nowej klapy zeby zakryc wystajacy silnik jest z nadmiarem rekompensowany przez wrazenia z jazdy poza tym dostaje sie wtedy jako staly klient w sklepie motoryzacyjnym conajmniej 20% znizki na poloski i zabieraki oraz skrzynie biegow ktore przy momencie prawie 130 maja ciezkie zycie

[ wiadomość edytowana przez: bart128 dnia 2004-02-22 18:15:05 ]

i jest stary i cieknie jest ciezki do wyregulowania i cieknie... hmm zapomnialem o czyms aha no tak i cieknie

Cytat:
2004-02-22 18:14:02, Bart128 pisze:
no wlasnie troche wystaje ale za to mozna zamiast 1100 55 konnego dac 1500 85 konny ktory ma te same wymiary {jest troche blok wyzszy ale niewiele, na dlugosc taki sam} i wtedy przymus kombinowania nowej klapy zeby zakryc wystajacy silnik jest z nadmiarem rekompensowany przez wrazenia z jazdy poza tym dostaje sie wtedy jako staly klient w sklepie motoryzacyjnym conajmniej 20% znizki na poloski i zabieraki oraz skrzynie biegow ktore przy momencie prawie 130 maja ciezkie zycie

[ wiadomość edytowana przez: bart128 dnia 2004-02-22 18:15:05 ]

Ja tam sie za bardzo nie znam ale moze by dac cos takiego

http://www.toptuning.pl/fiat/html/tuning_a/przeguby_polosie_homokin/przeguby_polosie_homokin.htm

Jakom skrzynie dać do malucha z silnikiem od fiata 127 903cm
i czy może maluchowska wytrzyma bo chyba najbardziej cierpi jedynka.
Dzięki za wszysdkie otpowiedzi może ktoś jeszcze pozdrawiam

Cytat:
2004-02-22 18:49:47, DAN89 pisze:
Jakom skrzynie dać do malucha z silnikiem od fiata 127 903cm
i czy może maluchowska wytrzyma bo chyba najbardziej cierpi jedynka.
Dzięki za wszysdkie otpowiedzi może ktoś jeszcze pozdrawiam

Podobno w Wielkiej Brytani jakać firma robi skrzynie biegów na zamówienie do sportu. Zamów u nich skrzynie a nic nie bedziesz musiał przerabiać bo oni wszystko dopasuja.

kilka firm robi sekwencyjne 6 biegowe skrzynki do fiata 500 i 126.... cena??? no comments.....

Ta do wielkiej Brytanii za skrzynią będę jechał i jeszcze pewnie pare tys zł kosztuje.
Pozdrawiam.

jak ktos szuka mam ze 3 skrzynie do zastawy 600.
tzn kolega ma - stan wszystkie 3 ideał od 280 zl.....

Cytat:
2004-02-22 13:10:04, DAN89 pisze:
Pozdro

A ja sie zastanawiem, ile chcesz kasy poswiecic na swap silnika ze skrzynka od 900? Bo moze rozwazamy w ogole rzeczy, ktore sa dla ciebie niedostepne finansowo?