| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
wrolo espero 1.5 GLX Wrocław | 2004-02-03 14:10:54 OK - nie zawsze umiem zrobić tak, żeby na linku wyskakiwała łapka
Może teraz: http://www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs868&file=dr_079.xml Co do treści wiadomości, to warto się zapoznać i walczyć z ubezpieczycielami, szczególnie gdy w grę wchodzą pokaźne sumy podatku VAT. A tak na marginesie, to niezła jazda jest z tym, że Sąd Najwyższy swoje a ubezpieczyciele swoje... To przypomina mi taki stary, dobry film ze słynną maksymą "sąd sądem a sprzwiedliwość musi być po naszej stronie!" Pozdr., Wrolo |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-02-03 18:54:13 nic "łapka" nie pomaga.....
Piotr-ek ma rację - pokazuje tylko błąd. Pozdr. |
wrolo espero 1.5 GLX Wrocław | 2004-02-03 19:58:13 Krawat - dzięki za pomoc!
Żeby jeszcze udało mi się wyrwać ten VAT od PZU, co mnie oszwabili!!! Pozdr., Wrolo |
Caroline Ford Mondeo Łódź | 2004-02-03 20:29:00
Dobre !!! Czytałam to na jakieś stronie bankowej, tylko co to był za bank Tak, tak, już wiem, ale reklama jest zabroniona |
A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2004-02-03 21:19:31 PZU predzej czy pozniej zdechnie i tego im zycze jak najbardziej szczerze.
NA POCHYBEL !!!! |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-02-03 21:25:18 No to mnie zaciekawiło, czy wypłacą mi dodatkowo vat do odszkodowania z października ub.r...?
Pewnie już po ptakach.... |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2004-02-03 21:34:02 - Wątpliwość tę rozwiał 15 listopada 2001 r. Sąd Najwyższy, podejmując uchwałę, zgodnie z którą "odszkodowanie za szkodę poniesioną w wyniku uszkodzenia pojazdu mechanicznego, należącego do poszkodowanego niebędącego podatnikiem VAT-u, obejmuje VAT" (sygnatura III CZP 68/01). Jednoznacznie z tego wynika, że w przypadku odszkodowania wypłacanego z ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej sprawcy zdarzenia komunikacyjnego - do wypłacanej kwoty winien być doliczony VAT.
jezeli waioles kase do reki a nie zalatwiales sprawy przez warsztat to moim zdaniem powinni ci zwrocic nawet z odsetkami pisz odwolanie do firmy ktora ci nie wyplacila VAT i podeprzyj sie tym orzeczeniem sadu jesli jest to duza kwota to mozesz probowac wywalczyc nawet sadownie jesli wygrasz to koszty procesu poniesie firma jesli przegrasz............................reszte sobie dospiewaj |
piotr-ek | 2004-02-04 06:55:53
To możesz wnosić apelację. Spokojnie potrwa 2 lata... ale odsetki będą rosły |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-02-04 19:35:01 Do sądu, to chyba nie warto. Wypłacili mi osiemset parę złotych, więc 22% = niecałe 200 PLN... Ale przydałoby się na wymianę mojej "łoter" pompki |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2004-02-05 17:09:09 Witam.
Aktualnie wszystkie firmy ubezpieczeniowe (w RP) próbują wycyckać klienta w razie szkody. Nie macie pojęcia jaką polkę trzeba przejść aby uzyskać właściwe odszkodowanie z OC np. z Fiata lub Warty. Odnośnie apelacji to można ja wnieść jeżeli wielkość sporu jest większa od 10.000zł Kobar |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-02-05 23:58:40
O co chodzi z tą kwotą 10.000? Ja dziś zareklamowałem moje 847 PLN i zgłoszenie przyjęli. Pod koniec przyszłego tygodnia mają dać odpowiedź na pismie. Ale może coś z tego będzie, bo najpierw panienka na infolinii udała, że nie wie nic o zacytowanym orzeczeniu S.N., ale potem jak do mnie oddzwonili, to już inaczej gadali. Pożyjemy, zobaczymy! Pozdr. |