Maska silnika...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy macie czymś wygłuszoną maskę silnika (jakiś materiał lub coś w tym rodzaju przyklejony/podczepiony do blachy od strony silnika oczywiście )? Jeżeli tak, to czy to było wygłuszenie seryjne? (bo ja niczego takiego nie mam). No i jeśli macie coś takiego to napiszcie co to za rodzaj wygłuszenia, jak jest mocowany no i gdzie można kupić oraz orientacyjnie za ile (może jakaś fotka - JACO - masz pole do popisu swoją nową cyfróweczką )

Zitam, na stronie MackaGT znajdziesz opis i fotkę takiej maty.
Cena - w granicy 100 do 120 zeta. Widziałem w jakimś cenniku, ale nie mogę go teraz odszukać

np.
http://www.app.com.pl/index_kat.htm.

To działa....

Zitam - jak będe miał chwilke to popstrykam
Co do wygłuszenia - fabrycznie było montowane TYLKO w 2,0 nie mówiąc już o welurku

-JACO- już w jednym wątku napisałem o welurku, ale przypomnę:
Nowa Laguna (2 tys km przebiegu), kombi, 2 strefowa automatyczna klima, radio z CD, komputer pokładowy, pełna elektryka... i materiał zamiast weluru

Cytat:
2004-02-04 10:19:36, piotr-ek pisze:
-JACO- już w jednym wątku napisałem o welurku, ale przypomnę:
Nowa Laguna (2 tys km przebiegu), kombi, 2 strefowa automatyczna klima, radio z CD, komputer pokładowy, pełna elektryka... i materiał zamiast weluru

To ta Laguna to jakaś lipa

Jeśli seryjnie było w 2,0 to znaczy, że w sumie można zdobyć, bo byłbym też zainteresowany? Występuje jako część zamienna?

Cytat:
2004-02-04 10:20:41, -JACO- pisze:
To ta Laguna to jakaś lipa

Lipa to nasze złomy są - niestety. Obojętnie co będzie Bartek mówił - no, ale 13 lat robi swoje.

Tak sie tylko zastanawiam.... na cholerę Wam to ???
Bez ociepliny silnik nie zmarźnie

Tyle to ja wiem, ale nie będzie trochę ciszej? Poza tym jakoś tak kulturalniej wygląda.

Ciszej będzie... na zewnątrz. Chcesz ciszej wewnątrz? Wycisz podłogę/drzwi/bagażnik.

Może i tak, ale nie spodziewaj sie oszałamiajacych efektów wyciszenia....

Co do drzwi i bagażnika, to na pewno się zabiorę na wiosnę (teraz mimo ocieplenia dłubanie przy aucie nie jest zbyt miłe), a z podłogą chyba sobie daruję. Tak daleko (a raczej głęboko) to raczej nie będę siegał. A że oszałamiająco nie będzie........ Mówi się trudno, zawsze to jednak coś. Z zewnątrz też się przyda, bo mam miejsce postiojowe w hali garażowej w piwnicy i cisza jest tam taka, że aż w uszach dzwoni, a przy odpalonym silniku echo czachę rozsadza (chociaż to nic w porównaniu z charkoczącym 18-sto letnim dieslem.

Cytat:
2004-02-04 10:39:11, piotr-ek pisze:

Lipa to nasze złomy są - niestety. Obojętnie co będzie Bartek mówił - no, ale 13 lat robi swoje.

Tak się Piotrze zastanawiam, czy może brałeś kiedyś pod uwagę takie rozwiązanie... po co męczysz się na tym ziemskim padole ??
Jest wyjście (ponoć nawet dość skuteczne ) nazywa się samobójstwo

Polecam rozważyć taką opcję, a już na pewno sprzedaż samochodu... w końcu to taki złom

Cytat:
2004-02-04 11:32:13, SpeedR pisze:
Jest wyjście (ponoć nawet dość skuteczne ) nazywa się samobójstwo

Żona mi nie pozwala

Cytat:
Polecam rozważyć taką opcję, a już na pewno sprzedaż samochodu... w końcu to taki złom

Też żona nie pozwala, a jeśli Cię prawda (no bo niestety 13 lat jest prawdą) dot. naszych złomów, aż tak kole w oczy, to masz poważny problem, albo jeszcze niewiele widziałeś innych samochodów na tym padole.

ta "podpinka" powoduje równierz że w czasie deszczu z naszych masek nie paruje...

ja posiadam taką matę i żeczywiście nie paruje.
a ciszej jest i w ś rodku mam z czym porównać, a wogule to każde wyciszenie mile widziane na tym chałaśliwym świecie.

Cytat:
2004-02-04 11:57:17, piotr-ek pisze:
... jeszcze niewiele widziałeś innych samochodów na tym padole.

Sie jakiś filozoficzny ten topic zrobił...

Wracając do Laguny /nowej/....i porównując z Espero /moim/...wczesną jesienią miałem niewątpliwą przyjemność wozić się Z nową Laguną "w dieslu".....NA PLATFORMIE do serwisu!! ...Bardzo szybko stała się moją dobrą znajomą...5 razy w ciągu 8 tygodni -wystarczy Piotr??!!....a to tylko moja zmiana....a pozostałe kursy /wszystko gwarancyjny Assistance!/...Tak Tak!! reklama nie kłamie 2003 to był rok Renault!....rok zawalonych serwisów!!!

No dobra panowie, ale jak w końcu jest z dostepnością tej maty? Jest do dostania, a jak tak to gdzie?