Fiat VS Łada ?? fota

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
fotka z forum łady... co o tym sadzicie?? co oni zrobili??

ja mysle ze ich dobrze poje......lo.przegieli pale rowno. trzeba miec troszke nierowno pod sufitem zeby sobie takie zabawy odwalac.
no ale zawsze to jest moje zdanie
pozdro all

Ja tazke nie pochwalam takich pomyslow..chyba ze Ci kolesie zaraz po tym jada na zlom oddac samochody..ale watpie.
A po za tym..jednak widac ktore autko jest lepsze proste ze duzy fiacik....bo lada to juz ma dobrze pogieta klape..a fiacik nie 125p Rulez !!! pozdroowka Mariusz

Co to ma być ?? Palenie gumy na wstekach ??
Czy jakiś przyjacielski " pocałunek "

Cytat:
2004-02-06 23:38:53, MUSTANG65 pisze:
(...)
A po za tym..jednak widac ktore autko jest lepsze proste ze duzy fiacik....bo lada to juz ma dobrze pogieta klape..a fiacik nie 125p Rulez !!! pozdroowka Mariusz

No niby konstrukcja Ładzianki nieco nowocześniejsza ale ja tez wole Kant'a
Poza tym, jeśli chodzi o ścisłość to zwróć uwagę że Fiacik przyłożył "kantem" w czołową, płaską powierzchnię Ładnej więc rozkład sił był tutaj zdecydowanie mniej korzystny dla tej drugiej

BTW - mógłbyś zapodać linka do tego tematu na forum Łady, bo ciekawi mnie czy to z jakiegoś "dowcipowego" czy jest o tym coś więcej.

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2004-02-07 01:14:47 ]

Witam.
Odrazu widać ze łąda jest podrubką FIATA tylko troszke nieudaną. Ładzianka sie pogiełą troszke a Fiacika wizualnie (jak na fotce) nie zgieło
Moim zdanie to ostro p......i!!!! Niepochwalam
Pozrdo Tomek.

jakie autko by to nie było to szkoda je tak marnowac..

Ciekawe jak by wygladalo starcie 125p vs. 126p
Moze zrobimy male obstawianie?? Tylko ze taka walka np na wstecznym nie byla by sprawiedliwa bo pyndzel ma silnik z tylu a fiat z przodu..hehe...no ale lepiej niech nikt nie sprawdza..bo to idiotyzm pozdroowka Mariusz

Destraksion Derby

nie no tak jak wy popieram poparcie dla fiata,z reszta nie wątpie w to ze ma mocniejsze blachy.ale jest jedna rzeczi tego sie ukryc nie da w ktorej lada fiata bije:to jest lepszy ,mocniejszy silnik.nie mocniejszy jesli chodzi o konie tylko o wytrzymalosc.w ladzie jest 5 podór wału i to daje jej duza przweage...ale i tak wole fiata...

Cytat:
2004-02-07 14:30:47, Poochaty pisze:
(...) to jest lepszy ,mocniejszy silnik.nie mocniejszy jesli chodzi o konie tylko o wytrzymalosc.w ladzie jest 5 podór wału i to daje jej duza przweage...ale i tak wole fiata...

Eeee tam, silnik i tak się wymienia na DOHC bo to jest w przypadku tych aut "1-st stage" .

Myśle ze on sie siłowali i po prostu troche im się "omsknęło" NMieliśmy kiedyś w rodzinie łade 2104 kombi i miała blachr rdzewiejące ale o grubośći pancerza z czołgu

Ale konstrukcyjine Łada jest starsza od 125p (Łada wywodzi się od 124). A to był starszy model, miał gorszy silnik niż 125 (tylko w wersji p 125 miały OHV, włoskie 125 miało piękne 1.6 DOHC 98 KM).

lada{124} jest starsza jedynie o rok od 125 i poza rozwiazaniami w zawieszeniu konstrukcyjnie jest niemalze identyczna, 125 to rozwiniecie nadwozia 124, troche przedluzone, na podwoziu fiat 13001500 silniki 125 mialy dokladnie 90 i 100 koni w wersji S

uuuuuuu
co za Po****ni Ludzie!!!!!!!!!!! ehh szkoda slow na ludzką głupote.....

niee dlaczego we fiacika !! wartburgi sobie niszczcie!!

Cytat:
2004-02-10 08:34:39, Woj-o772 pisze:
Ale konstrukcyjine Łada jest starsza od 125p (Łada wywodzi się od 124).

Chyba Lada 2101 (jesli taka w ogole istniala). Koljen modele Lady 2103, czyli popularny WAZ 1500 tudziez 21033 (WAZ 1500S) to modele zdecydowanie mlodsze od 125p i o niebo leszych wlasciwosciach matrialow oraz wykonaniu.