Film z ogniem.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Filmik z wypas maluchem. Silnik OBR'owski ponad 50 KM :
> T U T A J < Jakieś 33 MB.

Specyfikacja auta tutaj : http://inter-rally.webpark.pl/

ale piekny silniczek w tym malcu wrecz przesliczny

szkoda ze filmik słaby jakis taki smetny

Cytat:
2004-02-12 11:42:37, lukaszc pisze:

Nie każdy ma w domu mounteza

Cytat:
2004-02-12 14:11:52, dooh pisze:
Cytat:
2004-02-12 11:42:37, lukaszc pisze:

Nie każdy ma w domu mounteza

no tak niestety nie kazdy nalezy nam zazdroscic mountez RE5PECT

Filmik wart obejrzenia !!!.
Coś nie jeździ to jak 52 konie, może ze względu na wsyokie obroty przy których ten silnik dopiero sie budzi , nie wiem, może pomiar jakiś mało wiarygodny, seria malec 25 konie- słyszałem że często nawet 20 nie osiąga.

A ja mam takie pytanie. Na zdjeciach widac ze ten maluch ma dwa filtry stozkowe na dwuch gaźnikach. Zastanawiam sie czy rezygnacja z seryjnego dolotu daje efekt, tzn. z kad silnik ma brać swieze, chlodne powietrze skoro zasysa je z komory silnika? Ja tez mam taki sam filtr stozkowy ale puki co umiescilem go w miejsce zwyklego fiatoskiego filtra. Dodam ze mam zmodyfikowany dolot w/g zalecen Szczecińskich. A moze leprzy bedzie efekt jesli zaloze ten stozek bezpośrenio na filtr? zaraz za rurką zastpeująca tlumik szmerów. ?? Kiedys tak zrobilem na probe ale wydawalo mi sie ze silnik gorzej pracowal i mial gorsze odejscie. Wiec stozek powedrowal do komory filtra w miejsce zwyklego filtra.
Pozdrawiam

ja zakladalem kiedys filtr tak jak piszesz zaraz za tlumikiem szmerów...i katastrofa!!maluch jedzie jakby mial przyczepke...za cieple to powietrze,moze na zime ale na lato

No wlasnie- ja mialem takie same odczucie. A ten maluch o ktorym jest mozwa w tym wątku ma filtry załozone bezpośrednio na gaźnik.

Nie znam sie za bardzo ale czy przy tak małych pojemnościach różnica objętosci ciepłego i zimnego powietrza jest tak drastyczna ? Czy może chodzi badziej o jego właściwości przy wysokiej temperaturze. Z restą to auto na krotkie dystanse w KJS'ach a nie na wyjazd nad morze w lecie Myślę ze te 52 km to wiarygodny wynik bo silnik wyszedł w końcu spod reki OBR'owców. Najbardziej obłędnie wyglada stromieniaca wylotowa...co to jest chrom ?

to ja cos jeszcze dodam, niezawsze male auta sa gorsze...
http://pr0n.biz/stuff/flash/car-1.swf

a moze ten maluch obr ma jakis nawiew z lewej strony na te stożki? jest tam na zdjeciu cos takiego czarnego...