MotoNews.pl

Żywotność końcówek drążków.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czołem,
Pochwalcie się ile wytrzymują Wam końcówki drążków kierowniczych. Wymieniałem ok. roku temu (~10kkm) i już prawie po nich. Założyłem co prawda jakieś nie-oryginały. Czy Waszym zdaniem warto zainwestować i kupić komplet w ASO, czy zmienić to co się wytłukło znów na jakieś "noname". Za każdym razem trzeba robić geometrię .
Pozdrawiam
Piotr

Ja wymienilem w VI.2000 roku w Zielonce, w warsztacie zajmujacym sie wyłącznie zawieszeniami, hamulcami itp. Dopiero od ok. tygodnia odczuwam lekkie stukanie na krotkich dolkach. Wytrzymalo prawie 4 lata i 140 sys. km!

Zainteresowanycm polecam ten warsztat: kilka kanalow i podnosnikow, na oko z 15 pracownikow, zawsze komplet klientow - trzeba sie umawiać. Warszawscy taksowkarze tu przyjezdzaja robic zawieszenia: Henryk Błoński 022-7818138 7:00-16:00

Mi to co chwila coś się sypie w przednim zawieszeniu już mnie to denerwuje.To chyba wada tego modelu. Przy tył napędzie powinien być spokój w przednim zawieszeniu a tu co chwila jak nie końcówki to łączniki itd.

u mnie drazek kierowniczy ma 2 lata i juz ma luz(wloski)45tys km,drazki stabilizatora amortyzatora padaja mi co 1rok,reszta jest ok.mysle ze to wina naszych ulic a nie wada omeg,mysle ze inne marki pewno jeszcze gorzej wypadaja z wybijaniem sie zawieszenia na naszych drogach.np.slyszalem ze audice i pasaty b5 na naszych drogach to zawieszenia padaja co chwile.

Widzę, że nie jestem sam w tym gronie.U mnie także to normalka.Mianowicie łączniki drążka stabilizacyjnego,tak przynajmniej gdzieś raz do roku.Teraz już kupuje najtańsze po 22 zecisze i nawet jak padną po 6-ciu miesiącach to nie zbiednieję.Pozdrowionka

Chyba ma spore znaczenie czy sie jeździ po mieście czy nie. Ja robię trasy, po 100tkm tylko z tyłu końcówka puka (do wymiany wkrótce) z przodu cacy

Tez cos dopisze.Koncowki drazkow wymienilem 20 tys km temu jak narazie jest spokoj kupilem koncowki w niemczech nie pamietam firmy co do łaczniko stabilizatora to kurde w tamtym roku wymienilem daw sredio co 20 tys z prawej strony teraz na dniach wymieniam z lewej coz takie sa drogi i zalzy il;e czlowiek jezdzi.Rocznie robie okolo 45 tys
Pozdrawiam serdecznie Wojtek