MotoNews.pl
6 Air bag carina "97 (39690/18) - NT

Air bag carina "97

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich starych wyjadaczy.
Ja jako nowicjusz przymierzam się do kupna cariny rocznik 1997 i mam w związku z tym taką oto sprawę: otoż teoretycznie ma ona dwie podychy, ale jak sprwdzić czy nie zostały już wystrzelone? dodam, że żadna kontralka SRS nie świeci się (wiem, że niektóre samochody mają coś takiego).
Proszę o radę.
Dzięki

Wiatmy witamy i między innymi na spota pod Andersa(niedziela o 19.00) zapraszamy do rozmowy na te i inne tematry toyotowe i nie tylko...
Ja u siebie sprawdziłem, może trochę na opak, ale pierwsze co to rozkręciłem kierownice(około 7minutek)wcześniej oczywiście trza odłączyć aku i widziałem poduszke na dłoni że jest cała sprawdziłem też czujniki p0od maską podjechałem do elektryka i okazało się że wszystko działa
Co do poduchy pasażera- to podjechać do chłopaków np. od elektryki i sprawdzą ci układ, a najlepeij z całym autkiem zawitać na jakąś ścieżke prawdy i bedzie wszystko jasne

Cytat:
2004-02-18 14:44:29, Barrybede pisze:
dodam, że żadna kontralka SRS nie świeci się

W ogóle nie świeci, czy świeci przy odpalaniu silnika, a potem gaśnie? Jeśli to pierwsze to jest żle, a jeśli drugie to lepiej. Była już jednak na forum mowa o podpięciu jakiejś nie działającej kontrolki do innej, więc lepiej sprawdzić tak jak pisze CarinaGTI.
No chyba że w Carinie '97 takiej kontrolki nie ma, ale to chyba mało prawdopodobne.

po przekręceniu kluczyka ani razu nie zapala się jakakolwiek kontrolka typu SRS. Rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i poradził mi, żeby raczej odpuścić sobie to auto i chyba zastosuję się do tej rady. Tak więc szukam dalej Cariny 96-97 z ok. Wrocławia.