Strumienica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co myślicie o założeniu strumienicy??
Jeżeli tak to jaką? I czy ktoś wie co to da czy nie szkoda kasy

ja mam zamiast pierwszego tłumoka nie czuje mocnego porywu ale inaczej chodzi jeszcze jakbys sobie np koncowy Tekle wsadzil to zupełnie inaczej go slychac Bolo ma tak sciagnij sobie film i posluchaj

Cytat:
2004-02-03 14:28:26, bandzior pisze:
Co myślicie o założeniu strumienicy??
Jeżeli tak to jaką? I czy ktoś wie co to da czy nie szkoda kasy

Alan ma strumke, napewno sie wypowie. Ja jakbym montowal strumke to zaufalbym raczej tylko mag motorsport albo michaelowi bo oni sa specjalistami od strumienic.

Michael troche przesadzil z cenami tak mi sie zdaje. Dwa lata temu kiedy jeszcze malo kto wiedzial co to Michael to koncowy do Poldka kosztowal 123 zeta, mam cennik. Teraz 280 bo wszyscy firme znaja. Strumka łuskowa supersprinta za jakies 150 zeta podobno jet bardzo fajna i dobra

wszędzie pisze o strumienicy łuskowej to ja mam pytanie jakie jeszcze są inne i czym sie różnią od łuskowej??

Alien mialem Srtrume(luskowa)ale powiesilem sie na krawezniku i poszla sie pasc warto zalozyc zamiast kata ale na gazniku robilismy proby i nie bylo specjalnej roznicy

Cytat:
2004-02-03 15:13:50, trombocyt pisze:
ja mam zamiast pierwszego tłumoka nie czuje mocnego porywu ale inaczej chodzi jeszcze jakbys sobie np koncowy Tekle wsadzil to zupełnie inaczej go slychac Bolo ma tak sciagnij sobie film i posluchaj

Mam ostatni Telke ale zastanawiam się nad strumką.
Alan może naddzwiękowa jest lepsza??

Cytat:
2004-02-03 19:55:54, bandzior pisze:
Cytat:
2004-02-03 15:13:50, trombocyt pisze:

Mam ostatni Telke ale zastanawiam się nad strumką.
Alan może naddzwiękowa jest lepsza??

Naddzwiekowa daje ponoc najlepsze efekty, tak slyszalem

bo jeżeli da tyle co kolektor to kupije od razu

Hehe...nie wime ile daje kolektor, bo juz go mialem

Ale powiem tyle...na poczatku wywalilem kata, oraz srodkowy tlumok...i wstawilem strumke...czy mial wiecej mocy?? Moze minimalnie !! Ale daje gwarancje ze elastycznosc silnika wzrosla !! Jak zalozylem Tekle...to...moc moze i wzrosla lekko (no juz caly uklad wydechowy jest zrobiony), ale poprawa elastycznosci jest jeszcze bardziej odczuwalna (szczegolnie na wzniesieniach !!)

No i znacznie lepiej wkreca sie na obroty...

Pzdr
Bolo#928

To ja poczułem po zmianie kolekotra - nie ma górek

Oj przyjedz do 3miasta to zobaczysz jakie tu sa "gorki"

A co zrobić żeby mój trochę lepiej brzmiał ? Tzn na tyle lepiej żebym nawet ja go dobrze usłyszał

Kolega ma coś takiego w swoim Clio, muszę go pociągnąć za język, ale może ktoś z was wie ?

Cytat:
2004-02-03 23:23:40, Odisses pisze:
A co zrobić żeby mój trochę lepiej brzmiał ? Tzn na tyle lepiej żebym nawet ja go dobrze usłyszał

Kolega ma coś takiego w swoim Clio, muszę go pociągnąć za język, ale może ktoś z was wie ?

No za to przedewszystkim odpowiedzialny jest ostatni tlumik. Ponoc tekla oparta jest na projekcie Pachonia a ten robi dla Michaela, Ulter ma ladne brzmienie. A jak chcesz powazny bassss to WM Sport lub Malon

Cytat:
2004-02-04 02:05:30, Ali-En pisze:
Cytat:

No za to przedewszystkim odpowiedzialny jest ostatni tlumik. Ponoc tekla oparta jest na projekcie Pachonia a ten robi dla Michaela, Ulter ma ladne brzmienie. A jak chcesz powazny bassss to WM Sport lub Malon

Ale to raczej poważna kasa

Cytat:
2004-02-04 08:53:27, bandzior pisze:
Cytat:
2004-02-04 02:05:30, Ali-En pisze:
Cytat:

Ale to raczej poważna kasa

Tekla droga nie jest. A z reszty jestes w stanie za 200 zl kupic tlumik. Zawsze mozna sobie stary podziuraic

Slyszalem ze jak w Telki wymieni sie koncowke...to lepiej brzmi...mam zamiar tak zrobic...ale jeszcze przyjdzie na to czas...

No to chyba się przekonałem co do Tekli. Idę ceny sprawdzić, tym bardziej że mamy tam zniżkę

Ok 110 zeta

Ale ja juz taka konkretna koncowke chce walnac... Najpierw pojade zeby mi ucieli ta co mam...a potem brummm do jakiegos sklepu...polowe koncowek im wyniose...i sobie wybiore najlepsza czyt. najglosniejsza Hehehehehehehehe