Chlopaki ptrzebne sa lozyska do mostu jugoslowianskiego 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chlopaki ptrzebne sa lozyska do mostu jugoslowianskiego do 125p moze wiecie gdzie moge je dostac bo most mi wyje a nie moge znalezc dobrego (waskiego) na szrocie juz przezucilem 3 no i dalej wyja raz mniej a raz wiecej pomóżcie null

Wymontuj, pojdz do przedstawiciela SKF lub FŁT i na pewno ci dobiora takie lozsyko. Zaryzykowalbym nawet stwierdzenie, ze tam moga nawet siedziec nasze krajowe lozyska...

chyba chodzi o ten z lozyskami FŁT1 CBK 086

mialem ten sam problem i zmienilem most ma nowszy z wiekszymi lozyskami.wkurzalo mnie zmienianie lozysk co poltora miesiaca.

przeciez mozesz kupic most (okragly) i przelozyc cala glowke(tzn p.glowna.) one pasuja.
tylko jakie nasz mocowanie bo jak stary typ .to trzeba w nowszym uciac i przespawac.
bo jak do starego typu zalozysz nowszy to ci sie dupa obnizy o 5cm

a jak masz ciac i spawac to pomysl np o 132.argenta, łada.
co ci wpadnie w rece to i tak bedzie lepsze od tego co masz

A na pewno wyją Ci łożyska,a nie sama przekładnia??Jeżeli most wyje,a nie są temu winne łożyska półosi to znacznie lepiej/taniej/wygodniej wymienić most na inny
Co do tego,ze "jugol" jest mniej twały to bym polemizował.Wszystko zalezy "jak sie trafi",a stare "jugole" z wczesnych DF były bardzo wytrzymałe i ciche.
W kombiku natomiast mam "kwadratowy" most i pomimo 150kkm jest cichutki.