Kilka fotek mojej Ladnej!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
silnik
zawieszenie przód
zawieszenie tył - stabilizator

jak wam się podoba stabilizator z tyłu w moim bolidzie?? bo kolega który ma poloneza jest zachwycony i stwierdził że on musi mieć taki w poldim coby bokami móc ładniejszymi latać

Lepiej sie jezdzi ze stabilizatorem ??
Jak bys mogl apisz z czego jest zrobiony i wymiary jak tyl auta nie bedzie uciekal na boki to super zecz to bedzie i zamontowal bym sobie takie cos

Jeździ się lepiej bo bardziej czuć auto, ale trzeba się nauczyć gdyż rzeczywiście łatwiej "zapiąć" boookkkkaaaa (ku mojej wielkiej radości ) A stabilizator zaadoptowany jest z Fiata Argenty temat był wielokrotnie poruszany więc musisz przejrzeć archiwum a wszystkiego się dowiesz!!!

[ wiadomość edytowana przez: kornat dnia 2004-02-12 15:57:10 ]

Piękne fotko Kornat
Też mi się marzy ten stabilizatorek - ale mam pytanko.
Na węgierskiej stronie LADA BARATI KOR są fotki pokazujące ,że trzeba podszlifować końcówki ,żeby weszło to w ładowskie mocowania normalnych drążków reakcyjnych. Robiłeś coś takiego???

Tak Paweł ja szlifowałem to zgodnie z rysunkiem no prawie zgodnie bo troche przesadziłem, jak się okazało przy montarzu podszlifować należy z góry (tak jak na rysunku) ale tylko hatulja(mocowanie przy moście) a ja całkiem niepotrzebnie podszlifowałem też od strony przeciwnej eleje (mocowanie do podłogi) więc narobiłem sobie dodatkowej niepotrzebnej pracy ale warto było

Dzięi Kornat- no to musze się przejchac po to ustrojstwo
Mamnadzieję,że jeszcze nikt go mi nie sprzątnął
paweł

A ja założyłem sobie zawias tylny od poloneza i skończyły się problemy z gumami i tulejami i drążek nie potrzebny!!!

Sorki
Ale mam pytanie , o co chodzi z tym zdjeciem zawieszenie przód ?
Ja jak to otwieram to coś przekręcone jest.

To żółte to amortyzator firmy Bilstein a zielone to sprężyna