Kto wymienial RADIO w Corolii 2003???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam - taka sprawa - Corolla D4D na gwarancji (r 2003) pokazuje na wyswietlaczu bledne spalanie - za malo ) - i serwis mowi ze zamienia te radia - poniewaz cos z wyswietlaczem jest zwiazany ten problem. PYTANIE: czy ktos z Szanownych juz to robil - jak sie sprawdziala ta zamiana - czy wskazanie spalania sie ustabilizowaly - nie wiem czy bebeszyc deske rozdzielcza - jakos malo ufam tym magikom...

Hmm. Ja odbieram moją Corollkę za parę dni i nikt ze sprzedawców nie wspominał o felernych wyświetlaczach przy spalaniu! Zobaczymy, ale jeżeli tak będzie to oddaje do warsztatu i nie będe w niej majstrował...

A tak poza tym witamy w klubie

[ wiadomość edytowana przez: janmor dnia 2004-03-13 10:52:48 ]

Cytat:
2004-03-13 10:46:56, tasiemiec pisze:
Witam - taka sprawa - Corolla D4D na gwarancji (r 2003) pokazuje na wyswietlaczu bledne spalanie - za malo ) - i serwis mowi ze zamienia te radia - poniewaz cos z wyswietlaczem jest zwiazany ten problem. PYTANIE: czy ktos z Szanownych juz to robil - jak sie sprawdziala ta zamiana - czy wskazanie spalania sie ustabilizowaly - nie wiem czy bebeszyc deske rozdzielcza - jakos malo ufam tym magikom...

wogole sie dziwie ze ktos Ci porponuje wymiane. ta sa ORIENTACYJNE pomiary spalania.. wg tego co mowi ASO +/-20%. jedni maja farta (Misiek TS) i pokazuje im dokladkie tyle ile wypali samochod a inni maja inaczej. Np ja moj klamal od 0,5-1L/100km dlatego sie pozbylem komnpa wogole bo i tak nic nie wnosil...

Helo - sprawa sie oparla o Tojote w samej Japoniji - jakes majle cuda kije - w kazdym razie sprawa jest rozwojowa - i jak cos bede wiecej wiedzial to dam znac - szukam nadal kogos kto juz to robil - chyba ze bede pierwsza )
pozdrawiam
arturo

Też nie słyszałem, żeby ktoś z powodu wskazań komputera wymieniał wyświetlacz.
Jaka musiałaby być niedokładność ?
U mnie w warunkach zimowych średnie spalanie zaniża o około 0,3l/100km w stosunku do obliczeń na podstawie kolejnego tankowania do pełna i wskazań dystrybutora. Komputer nie ma chyba szans na uwzględnianie spalania w czasie postoju, jeżeli chwilowe wartości wynoszą "zero". Jego praca i tak polega na ciągłym uśrednianiu "dziwnych" wartości chwilowych przy przyspieszaniu pod górę lub przy delikatnym zwalnianiu przy zjeżdżaniu w dół.

Pozdrawiam Józek

Tasiemiec
Ale masz wymagania Ten komp pokazuje orientacyjnie, jak już Szad napisał. No chyba że Ci pokazuje spalanie 6 l/100 km, a bak kończy się po 350 km.

Próbuj, walcz, nie poddawaj sie, przynajmniej będzie wiadomo co i jak załatwiać oraz czy warto.

Tak właśnie, traktuj to plusk/minusk.

Jak cos wywalczysz to daj znać, tylko nie wiem czy jest o co chyba, że różnica jest duża (mnie akurat pokazuje mniejwięcej Ok).

Po za tym wiesz, że z naszymi stacjami benz. i dystrybutorami na nich też może być różnie