Tapicerka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko?
Znam gościa który jest tapicerem robi wszystko co mu sie da do pracy a mianowicie fotele (nie tylko samochodowe) dokładnie wszystko całą tapicerke w różnych kolorach i wzorach ja ktoś by sie zdecydował proszę do mnie a ja ustalam z nium cenę naprawde sie opłaca a jak będzie troche wiecej zamówień jestem w stanie wynegocjować niższą.
Przykład za Poldka całego wszystkie siedzenia przód i tył około 600zł z materiałem. Nie jest to chyba drogo.
Ja cały czas zbieram kaskę bo chce zrobić w różnych kolorach czyli czarno - czerwoną talicerkę myślę że to powinno extra wyglądać.
Pozdrowionka.

a jakiś katalog jest?
robi tylko obicia czy kształtuje również? bo ja mam zdecydowanie fotele do roboty.

jesli zamiejscowo zrobi mi niebieskie - to ja bym sie pisal, przynajmniej na przednie - jesli ceny sa takie jak mowisz.
w lodzi kolo za welur zawolal 500 od fotela

Niewiem jakie są ceny za tego rodzaju usługi w innych miejscowościach ale umnie za przednie fotele razem z gąbką do wypełnienia i dowolny materjał 220 zł ,z imitacji skóry 250 zł . dostarczasz fotel i odbierasz gotowy nie wiem ile za tyną kanape (siedzenia) ale w granicach ok 350 zł napewno jest morzloiwość przeszyć i łączenia kolprów tylko samemy trzeba mu wytłumaczyć co i jak . Najlepiej szkić (wzór) Nie pytałem czy robi coś takiego w formie wysyłkowej ale chyba nie ,popytam
panoni

Jeżeli chodzi o jakiś katalog to takiego nie posiada, ale jest zdolny facet widziałem jak robił z dwóch rodzaji materiału fotel do BMW z wypełnieniem wyszło EXTRA ja by szyty w fabryce.
A jeżeli chodzi o zrobienie foteli zamiejscowo to pewnie tak tylko trzeba je dostarczyć a jak nie to pogadam z nim jak by to można bylo zrobić czy się zgadacie w połowie trasy Łódź - Siewierz czy coś takiego. Ale zawsze lepiej przyjechać zobaczyć jaki emateriały są dostępne itd.
Ja spróbuje jeszcze u niego porobić pare fotek materiałów jakie ma to wyśle wam ewentualnie e-mailem lub tutaj na forum. Myśle że się uda. Ale naprawde gościu robi extra wszystko. Ja u niego szyje co mi tylko w rękę wpadnie ostatnio pokrowiec lewarka zmiany biegów kolor czerwony materiał sztuczna skóra podbita ciąka gąbką wyśle fotke. (lepiej niż orginał)
Pozdrowionka

no to robi się ciekawie.
moje fotele wymagają wyprofilowania, bo zostały ugniecione przez porzedniego właściciela.
czekam więc na fotki i wyniki rozmowy.

Fotki postaram się wysłać w tym tygodniu.
Pozdrowionka

A to jest przykład lewarka zmiany biegów.

U mnie nic sie nie wyświetla!

jaki ładny krzyżyk

Ciekawe wykonanie

To extra że wam się podoba.
Myśle że może jak bym z gościem pogadał to może byś my robili to dla człąków klubu wysyłkowo .
Oczywiście pod zamówienie i pod kolor.
Jak byłby ktoś zainteresowany to czemu nie. Materiały do wyboru do koloru nawet skóra jak sobie ktoś zażyczy oczywiście.
Pozdrowionka

Shotgun zdjecia na forum pokazuja sie jedynie gdy sa umieszczone na jakiejs stronce, z twardego nie da sie ich wrzucic aby byly widoczne dla wszystkich jedynie ty je widzisz.dlatego musisz je umiescic gdzies na necie a potem wkleic obrazek jako odnosnik.Bo inaczej widac ladny czerwony krzyzyk made in microsoft

A czy ktoś ma doświadczenia z praniem tapiceki?
Mam na myśli pranie fachowym sprzętem.

Moja jest już naprawdę brudna.

Są dwa wyjścia: uprać lub kupić pokrowce i przykryć.

Ile może kosztowac takie pranko?

Ja ostatnio prałem kanapę sam - Vanishem i wyszlo bardzo łądnie - ważne, zeby prac pianą. Widzialem w sklepie specjalną pianke do czyszczenia tapicerki też Vanisha w spraju - moze tego wypróbuj. Jaki masz kolor tapicerki?

Kolor jest ciekawy - jasny beż.
Kilku pacjentów juz się nabrało:
"O kurczę! Łada ze skórzanymi siedzeniami!"

Leszku, mógłbyś dokładnie opisać jak czyściłeś tapicerkę?

Cytat:
2005-03-25 10:28:02, syvo pisze:
Kolor jest ciekawy - jasny beż. Kilku pacjentów juz się nabrało: "O kurczę! Łada ze skórzanymi siedzeniami!" Leszku, mógłbyś dokładnie opisać jak czyściłeś tapicerkę?

Ja mam identyczny kolor tapicerki w aucie i wiem jak cieżko jest utrzymac ją w czystości, ale sie da (zobacz zdjęcie nr 2 w profilu).

A co do czyszczenia to wyglądało to w nastepujący sposób... wytaszczylem kanapę z auta, do miski nalałem wody i Vanisha w odpowiednich proporcjach podanych na opakowaniu. Do mycia użyłem gabki, którą wytworzyłem piane w misce, a nastepnie nakladałem pianę i tarłem (czyściłem) gąbką tapicerkę. I tak 2 razy. Trzeba uważać, zeby nie przemoczyć siedzeń. Nastepnie calość zostaiwłem na 2 dni w domu, żeby dobrze wyschło. Oczywiście przebarwień od słońca nie dało sie usunąć i nic na to nie pomoże. Brzegi obite skajem umyłem szczoteczką do rąk i Cifem. Teraz zamierzam to samo zrobić z siedzeniami z przodu, ale nie bede ich wyciagał z auta. No i boczki tez moze rak samo wyczyścić.

Życze powodzenia.

ja też prałem w wakacje vanishem - rozrabiasz jakąś cześć płynu z wodą a nastepnie tworzy sie piana - nanosisz ją gąbką na materiał i szorujesz nie za mocno.....nastepnie bierzesz szmatke i płuczesz ją w czystej wodzie i znowu wycierasz tapicere......nastepnie suchą szmatką zbierasz wode i czekasz az materiał wysuszy się całkowicie.....

u mnie efekt był niezły

mozesz także zlecić czyszczenie do zakładu

Ja pralem wczoraj takim odkurzaczem pioracym do dywanow. Jezeli nie posiadasz, to moze ktos ze znajomych ma i moglby Ci udostepnic? Jest to o tyle dobre rozwiazanie, ze b.dobrze sciaga wode, chociaz i tak musialem caly dzien suszyc autko na przestrzal.

Vanish to tez dobre rozwiazanie, ale tylko latem.
Teraz pogoda jest ciagle niepewna i przy odrobinie 'szczescia' moze zaczac gnic jak woda wniknie0 gleboko do pianki fotela.

Cytat:
suchą szmatką zbierasz wode i czekasz az materiał wysuszy się całkowicie...

mozna pomoc sobie tez odkurzaczem, zwyklym, tylko z worem plociennym.

pomoga tez dociskane papierowe reczniki i suszarka do wlosow.

ja z preparatow polecalbym tez pianke do dywanow "tuba".