MotoNews.pl
4 Filtr gazu (40483/12) - NT

Filtr gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zadam teraz bardzo podstawowe pytanie, na ktore nie znalazlem na forum odpowiedzi mimo tego ze przeczytałem dość sporo poprzednich tematów.
Mianowicie gdzie znajduje się filtr gazu?? Czy gdzieś w pobilżu elektrozaworu gazu?? Bo starałem się domyślić się gdzie to może być i bardziej prawdopodobnego miejsca nie znalazłem.

Mam Lade 2107 z instalacją LandiRenzo czy jakoś tak. Elektrozawór ma od spodu jakby dokręcaną kopułkę metalową na klucz mniej więcej 40. Przy okazji jeżeli to jest to to jaki tam jest gwint (prawy/lewy).

Dzięki za info i cierpliwość dla początkujących

Witam,
nie znam tej instalacji , ale z reguły filtr jest własnie przy elektrozaworze gazu, przed wyparownikiem, z opisu wynika, że właśnie jak odkrecisz tę kopułke, to trafisz tam na filtr gazu

No właśnie - filtr musi być przed parownikiem a tam nic innego przed nim nie ma - tylko zawór. W takim razie jaki tam jest gwint - prawy czy lewy?
No a drugie pytanie czy to jest jakiś wkład ktory sie wymienia i jest standardowy czy najpierw musze miec ten stary wyjęty żeby wiedziec co kupic??

pozdr
Adam

Zobacz jakie masz oznaczenia na tym zaworze (firma-niekoniecznie musi byc cala instalacja jednej firmy). Filtry kupuje sie do zaworow, wiec bankowo bedzie tam siedzial.

Nie zapomnij zakrecic (ale porzadnie) zaworu na butli, bo odmrozisz sobie lapy tak jak mi sie to zdarzylo...

w tej materii niemam nic do napisania bo niekręce sie na gazie ale ciesze sie ze niejestem jedyny z Rudy...

pozdrawiam

klucz 40????
a filtr w kopulce siedzi. taki niski, a szeroki.

ok dzieki jak sie ociepli bedziem naprawiac
pozdr

problem z gazem