Zdjęcia Fiata Argenty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak macie linki do stron ze zdjęciami fiata argenty to zamieśćie je tutaj bo ja ich w necie jakoś nie moge znaleść.

Ja mam tylko namiary na węgierski reportaż o fiacie argenta na tej stonie jest też kilka zdjęć

węgierska strona

Na tej stronce..jest kilka techniczych ciekawostek i pare zdjec Fiata 132 http://www.nowosci.com.pl/michael/Testy/fiat_132.htm

pozdroowka Mariusz

Dzięki ale mi chodziło o zdjecia fiata argenty czyli 132 po modernizacji. Szczegulnie mi zależy na zdjęciach deski roździelczej.

prawidlowa nazwa argenty to fiat 132 argenta

ja mam jedno zdjecie argenty, w profilu, numer 5 ... dosc kiepsko na nim wyszla moja sw. pamieci argenta... no ale co sie dziwic skoro kosztowala 350 zeta byla po dzwonie i miala lampy przednie od taunusa umocowane na piance budowlanej juz jej nie ma.... ale jej serce bije na 4 weberach w fiacie 124 sport szkoda ze nie moim

Ile mogą kosztować Fiaty: 131, 132, Argenta?

Czy da się kupić coś jeżdzącego do 2 tyś zł??
Lub coś nie jeżdzącego do 500zł??

Jak wyglada sprawa z blacharką w tych fiatach??

Cytat:
2004-02-16 22:02:47, Trojan1000 pisze:

Blaah ogolnei lubi sie sypac. da sie dostac do 2000 cos jezdzacego a do 500 cos niejezdzacego, trzeba sie tylko troche rozejrzec.

Cytat:
2004-02-16 22:37:52, kosa131 pisze:
Cytat:
2004-02-16 22:02:47, Trojan1000 pisze:

Blaah ogolnei lubi sie sypac. da sie dostac do 2000 cos jezdzacego a do 500 cos niejezdzacego, trzeba sie tylko troche rozejrzec.

A to coś niejeżdzącego za 500 zł to 131 czy może argentr da się wyrwać za tyle??

Kupił bym za 500zł Argente (nawet bez silnika) ale dopiero w czerwcu.

Ja mam właśnie mopżliwość przejęcia Argentę za symboliczne 300 - 400 PLN. Brakuje jej tylko kierownicy i tylniej szyby. Poza tym auto jak najbardziej jeżdzące. Ma co prawda parę dziurek w nadwoziu ale ogólnie nie jest najgorzej.

Problem tylko w tym że to wersja 2000ie (122 KM) bez gazu - a to ruina dla mojego budzetu domowego. Dlatego cały czas się zastanawiam nad jej kupnem

Cytat:
2004-02-17 07:34:03, Lava1 pisze:
Ja mam właśnie mopżliwość przejęcia Argentę za symboliczne 300 - 400 PLN. Brakuje jej tylko kierownicy i tylniej szyby. Poza tym auto jak najbardziej jeżdzące. Ma co prawda parę dziurek w nadwoziu ale ogólnie nie jest najgorzej.

Problem tylko w tym że to wersja 2000ie (122 KM) bez gazu - a to ruina dla mojego budzetu domowego. Dlatego cały czas się zastanawiam nad jej kupnem

A co wolisz na gaźniku??????

Na wtrysku lepiej chodzi a pozatym chyba troszke mniej pali.

Czym się rużni silnik na wtrysku od silnika na gaźniku (głowica itp)
Czy jakby pobawić się gaźnikiem to dało by się wyciągnąć 122KM?
i czy to co wyżej napisałem jest mozliwe z gaźnikiem od poloneza??

Jak jej nie weźmiesz to podaj namiary na nią i jak ona stoi z blachą??

[ wiadomość edytowana przez: Trojan1000 dnia 2004-02-17 08:21:56 ]

Chodzi mi przede wszystkim o to, że jak jest na wtrysku to droższa instalacja gazowa. Tak czy inaczej wątpie, że jeździłbym nią 30 km dziennie (tyle mam do pracy i z powrotem) na benzynie.

Aktualnbie mam maluszka, który i tak pali 7 l/100 km. A Argenta nawet na mniej spalającym wtrysku i tak nie zejdzie poniżej 10 l/ 100.

Zaraz właśnie będę kontaktował się z aktualnym właścicelem auta. Zabaczymy co z tego wyjdzie.

Cytat:
2004-02-17 09:15:44, Lava1 pisze:
Chodzi mi przede wszystkim o to, że jak jest na wtrysku to droższa instalacja gazowa.

Hehe, taki wtrysk to jak gaznik....ani sondy lambda, ani zintegrowania z zaplonem, ani nawet wlasnego czujnika polozenia walu to nie ma. Żądasz instalacji jak do auta gaznikowego, tyle ze zamnioast elektrozaworu benztyny podpinasz przekkazniki do odciecia zasilania kompa i pompy paliwa, bierzesz inny mikser i klape przeciwybuchowa od BMW i masz tani legalny gaz.

Jeżeli masz Argentę 2.0 na wtrysku za 300 - 400 zł i się zastanawiasz to ja chętnie po niego przyjadę

Cytat:
2004-02-17 16:30:41, lachu24 pisze:
Jeżeli masz Argentę 2.0 na wtrysku za 300 - 400 zł i się zastanawiasz to ja chętnie po niego przyjadę

A dało by się załatwić jakąś tanią argente bez silnika ale z niezłą blachą tak do 500zł???

mój 132 kosztował 2000 jak go kupowałem , i był w dobrym stanie nawet miał gaz i przegląd , + 4 zimówki i kupe części , większość orginalny lakier , podłoga super , drzwi też , troszke dziurek pod listwami i na podszybiach , silniczek 1.8 , kochane autko , bez większych napraw zrobiłem nim z 30 tyś km , teraz stoi w garażu i czeka na odrestałrowanie
chętnie przyjme jakieś dohc na części nawet bez papierów
A za 600 zł(chyba) mar125 kupił mirke 1.6 DOHC z gazem , tylko była masakra zgnita , poszła na przeszczepy

A gdybyś zmieniż zdanie i chciał byś ją sprzedać to za ile i czy jeździ ta argenta??

Mam coś tyle że [p węgierskuhttp://totalcar.hu/hteszt/fiatargenta!2
http://totalcar.hu/hteszt/fiatargenta/

Jest nawet film fajna strona

Jak macie jeszcze coś takiego to sie podzielcie namiarami na takie strony

Czy skrzynie i silnik od 131 Abarth można wrzucić bez problemu do argenty?? Czy prędkościomierz nie będzie wariował i co powiecie na zastąpienie w tym silniku wtrysku BOSH kugelfisher wtryskiem MPI z chipem tuningowym i kolektor dolotowy o zmiennej długości (chyba tak to się nazywa) od lanci??

Cytat:
2004-02-18 23:31:27, Trojan1000 pisze:
Czy skrzynie i silnik od 131 Abarth można wrzucić bez problemu do argenty?? Czy prędkościomierz nie będzie wariował i co powiecie na zastąpienie w tym silniku wtrysku BOSH kugelfisher wtryskiem MPI z chipem tuningowym i kolektor dolotowy o zmiennej długości (chyba tak to się nazywa) od lanci??

Masz taki abarthowski silnik czy tak sobie gdybasz?

Cytat:
2004-02-18 23:58:35, kosa131 pisze:
Cytat:
2004-02-18 23:31:27, Trojan1000 pisze:

Masz taki abarthowski silnik czy tak sobie gdybasz?

Niezupełnie kolega mi się chwalił że jego kuzyn ma coś takiego (niewierze mu) i się zastanawiam czy to jest możliwe jeżeli tak to coś pomału zaczne działać bo z tym całym Coupe 1100 to są za duże koszty i mnie narazie nie stać ale może w niedalekiej przyszłości...