| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sapi gdansk | 2004-02-21 16:53:24 jeju. Szybko pisalem i temat postu nazwalem korekacje |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-02-21 18:13:35 hmmm... trudna sparawa [ile ludzi tyle zdan]
jak masz 60 pln i nie masz na nic bardziej sensownego wydac to mozesz podjechac i skorygowac taka korekacja jest konieczna jednak w wypadku kiedy czujesz ze prowadzenie autka zostawia wiele do zyczenia a opony "ladnie" piszcza nie tylko podczas hamowania lub na pierwszy rzut oka kola jakos inaczej leza ja wymienialem ponad rok temu (czuje ze zbieznosc przydaloby sie ustawic) jeszcze zapodalem tarczowki i z uwagi na szerszy o 1 cm rozstaw kol zawieha bardziej w negaywie i na bide wymaga kilku pomiarow.......ale nie mam kasy na regulke pozdrowki ps. i tak przeczytalem korekcja |
Pisiek F&F Sympatyk K-shell wola filipowska | 2004-02-21 19:14:40 Wedłóg mnie to zależy od 2 rzeczy . Czy maluszek jest obniżony i czy bardzo były te stare wybite . Ja po wymianie zwrotnic miałem taką zbiezność ze sie nie dało jechać , w malcu bardzo łatwo można skorygować zbieżność , pod warunkiem że masz kanał i pomocnika . Ja to robie tak:przykładam sznórek do tylnego koła np. prawego i ciągne go do przedniego , pomocnik kreci kierownicą aby prawe przednie było prosto , nast. przykładam do lewego tylniego i ciągne do przedniego koła i widać czy są zbieżne czy rozbieżne a potem tylko rególujesz drązkiem w tym przypadku lewym do wyprostowania koła lewego . Myśle że wyjaśniłem ci to w prosty sposób. Powodzenia |
Krin Fiat 126 Wesoła | 2004-02-22 00:48:38 Ja jak wymieniałem zwrotnice z powodu zapieczenia się to po zabiegu nie było takiej potrzeby> w sumie drążków nie przestawiasz wiec powinno byc ok. zbieżność wszędzie 50 zł. |