[126p] korekacje zbierznosci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy po wymianie zwrotnic potrzebna jest korekcja zbierznosci? bo dwuch mechanikow w warsztacie powiedzialo mi ze nie. Pojechalem do drugiego warsztatu i tam mi tez powiedzieli ze nie. A mi sie kiedys obilo o uszy ze jednak trzeba

jeju. Szybko pisalem i temat postu nazwalem korekacje sorki za literówke

hmmm... trudna sparawa [ile ludzi tyle zdan]
jak masz 60 pln i nie masz na nic bardziej sensownego wydac to mozesz podjechac i skorygowac
taka korekacja jest konieczna jednak w wypadku kiedy czujesz ze prowadzenie autka zostawia wiele do zyczenia a opony "ladnie" piszcza nie tylko podczas hamowania to jedź
lub na pierwszy rzut oka kola jakos inaczej leza

ja wymienialem ponad rok temu (czuje ze zbieznosc przydaloby sie ustawic) jeszcze zapodalem tarczowki i z uwagi na szerszy o 1 cm rozstaw kol zawieha bardziej w negaywie i na bide wymaga kilku pomiarow.......ale nie mam kasy na regulke

pozdrowki

ps. i tak przeczytalem korekcja

Wedłóg mnie to zależy od 2 rzeczy . Czy maluszek jest obniżony i czy bardzo były te stare wybite . Ja po wymianie zwrotnic miałem taką zbiezność ze sie nie dało jechać , w malcu bardzo łatwo można skorygować zbieżność , pod warunkiem że masz kanał i pomocnika . Ja to robie tak:przykładam sznórek do tylnego koła np. prawego i ciągne go do przedniego , pomocnik kreci kierownicą aby prawe przednie było prosto , nast. przykładam do lewego tylniego i ciągne do przedniego koła i widać czy są zbieżne czy rozbieżne a potem tylko rególujesz drązkiem w tym przypadku lewym do wyprostowania koła lewego . Myśle że wyjaśniłem ci to w prosty sposób. Powodzenia

dzieki za odpowiedz. Ja oblukalem najpier jak auto stoi i wygladaja te kola. Potem pojechalem na jazde testowa i wszystko jest oki. Nie sciaga itp. wiec chyba daruje sobie tą korekcje w warsztacie. Troche kosztowna to sprawa niestety

Ja jak wymieniałem zwrotnice z powodu zapieczenia się to po zabiegu nie było takiej potrzeby> w sumie drążków nie przestawiasz wiec powinno byc ok. zbieżność wszędzie 50 zł.