MotoNews.pl
4 CO TO ZA FIAT ?? (40296/0) - NT

CO TO ZA FIAT ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sobie nieraz muśle co to za FIATA miał mój ojciec ja byłem mały poamietam ze z przodu maił 2 okrągłe światła cos jak w 124 z tyłu by napewno napis sport klapa tylna taka dziwaczna jak w sedanie podobna troche do klapy z tempry nadwonie 2 dzwiowe silnik 1600 DOHC w środku obrotomierz i licznik obok siebie i okrągłe wskażniki paliwa wody jak do tad nie udało mi sie znajeśc takiego auta niby podobny do 124 ale ten silnik 1600 napewno był to sport moze macie jakiś pomysł co to mogło być??

124 SPORT COUPE
Ten FIAT jest to jeden z ładniejszych fiatów jak dla mnie oczywiście i jeszce 124 Spider to juz piękna sprawa chyba spobie zakupie 124 Soprt Coupe bo na Spidera mnie niestać

[ wiadomość edytowana przez: EGON-TKL dnia 2004-02-24 00:34:10 ]

jesli twoj ojciec mial takiego 124 sporta jak na zdjeciach ponizej to moge dodac ze mial wersje CC czyli powiedzmy mk3...a jesli chodzi o ewentualny zakup 124 sporta to raczej jednak pomysl o wersji coupe.... spider fajny i unikatowy jest w wersji rally abarth , VX albo turbo america, zwyklych spiderow 124 jest za przeproszeniem jak psow cala masa,mimo ze statystycznie wersji coupe wyprodukowano podobno wiecej, spider byl produkowany do 85 roku{coupe do 75} szczegolnie na rynek USA, gdzie byl oferowany jeszcze pare lat po zakonczeniu produkcji w europie{jako pininfarina 124}, wystarczy spojrzec na jakikolwiek portal czy strone handlujaca starymi autami i spidery zawsze 2 3 sie znajda{prawie zawsze w "super mocnej" wersji usa silnik 2000 i 87 koni.... }...zeby nikt nie pomyslal ze nie lubie spiderow lubie tylko troche bardziej lubie coupe