Problem z klockami do Yarisa 1.3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
otóż nie ma do mojego egzemplarza ani zamienników ani sportowych klocków, jedynie co się dowiedziałem to ze hamulce robine są w turcji (najprawdopodbniej zaciski). Klocki są asymetryczne, gdzie jeden ponoć pochodzi z r kangoo a drugi jest jedyny w swoim rodzaju. W Toyocie Pan poinformował mnie ze są 3! (słownie: trzy) rodzaje klocków do Yarisa 1.3, dwa rodzaje do tarcz 235mm i jeden do 255mm. Pozostało mi tylko zamówić w ASO. To tak dla ostrzeżenia bo zamawiałem dwa razy kllocki sportowe i przychodziły nie te co trzeba.
Aha i klocki są firmowane przez Bosha ale ponoć produkuje je Ferodo, które nie ma w swojej ofercie takich klocuszków
A ja myślałem że kupiłem samochód do którego częsci są ogólno dostępne

W ogole do Yarisow 1.3 i 1.0 made in Europa dostac jakiekolwiek czesc jest trudno - ja juz pol roku latam za cholernym nadkolem i nigdzie go nie ma - a wydawac poad 250 zl nadkole plus bolce mnie sie nie usmiecha

są ogólnodostępne - w każdym ASO!

Cytat:
2004-02-29 09:36:09, MaciekB pisze:
są ogólnodostępne - w każdym ASO!

do ASO to se można na babeczki pojechać a nie kasę wydawać grrrrr......
dziś powalczymy z wwtcka i obadamy co i jak, będzie raport z walki, oby się udało bo wwtcka już klocków praktycznie ni ma.

u mnie na Ryżowej - tam gdzie dorabiałem tarcze - facet także "nabija klocki" - czyli nabija nową warstwę cierną....

już wiemy co jest powodem zamieszania, yaris 1.0 i 1.3 po 2001 roku w wersji bez ABS otrzymał nowe hamulce przednie i wiekszość producentów klocków przegapiła ten fakt, narazie ustaliłem że EBC ma klocki do tego auta, teraz szukam innych producentów ale będzie cieżko, czyba trzeba bedzie podmienić na heble od innych yarków czyli takie same jak ma celica i mr2