Regulacja zap³onu w 126 el

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Siemanko wszyskim mam taki problem silniczek odpala w tedy gdy ma ustawiony zap³on na 10 stopni przed GMP a je¿dzi bez stukowego gdy ma ustawiony zap³on na zero .
A za³o¿ony mam zap³on elektroniczny od eleganta z modu³em nanoplexu niebieski .
Moja pro¿ba jest taka ma morze kto¶ szczegó³owy schemat zap³onu lub schemat pod³±czenia potencjometra aby zap³on by³ rególowany od ¶rodka .

uderz do ludzi co jezdza w RC, moze Mitrok albo A-grupa z tego forum cos pomoga

Mam podobny problem tylko ¿e na silniczku z cc700 te¿ manoplex jak ustawie zbyt nisko zap³on to nie ma si³y rozrusznik przekrêciæ silnikiem,wiec taki potencjometr by³ by OK

od¶wierzam temat bo nie znalaz³em odpowiedzi

digitech - jedyne, co przychodzi mi do g³owy - nie znam siê na elektronice - to jest sterowanie "zewnêtrzne"...ja mam u siebie i jestem mega-zadowolony. Mam wersjê w której modu³ i korekt s± osobno, wiêc pewnie jest mo¿liwo¶æ zakupu samego korektora...Zmiana charakterystyki odbywa siê nieliniowo...

temat mo¿na uwa¿aæ jako zamkniêty ale je¶l kto¶ jeszcze co¶ wiedezia³ to proszê o kontakt

Znalaz³e¶ schemat, czy skorzystasz z oferty digitech??

skorzystam z oferty ditech
ale jeszcze niemaj± takich bajerów do zap³onu elegantowskiego (nanoplexu ) ale w krótce bêd± mieli wiêc spoko dziêkowaæ wszyskim za pomoc

ile mo¿e w warsztacie kosztowaæ po¿±dna regulacja ga¿nika i zap³onu??

Cytat:
2005-02-13 23:37:34, specWROC pisze:
ile mo¿e w warsztacie kosztowaæ po¿±dna regulacja ga¿nika i zap³onu??

daj sobie spokój Mo¿e znajdzie siê kto¶ z wroc³awia, kto zrobi ci to za "piwo"...W warsztacie pewnie kilkadziesi±t z³otych, a to naprawde niedu¿o roboty

regulacja gaznika na stacji diagnostycznej to 17zl.