Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2005-11-29 22:19:53 gdzieś już widzialem taki post ale może się myle |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2005-11-29 22:30:34 nie da sie (chyba ze jest na zoltych tablicach) [ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2005-11-29 22:31:47 ] |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2005-11-29 22:33:55
A moze tu? http://www.agnieszka.com.pl/forum_php/viewtopic.php?t=3088&highlight=zrobic ![]() ![]() |
![]() barakuda F&F Sympatyk Fiat 132/Fiat125 lubartów | 2005-11-29 23:09:07 nie prawda że żeby zapłacić OC musi być ważne badanie techniczne, wszystko zależy od ubezpieczyciela bo niektórzy ubezpieczą bez przeglądu tylko życza sobie odpowiednio więcej osobiście się z tym spotkałem, co do Twojej sprawy to teoretycznie nie ma możliwości załatwienia tego tak żeby nie płacić OC i wszystko było legalnie, no chyba że żółte blachy co nie jest wskazane lub znajomy rzeczoznawca i oświadczenie o wartości historycznej pojazdu czyli tzw. "pojazd historyczny" wtedy nie trzeba opłacać OC (nie musi być ciągłości), a jeżeli ten samochód jest na Ciebie od jaiegos czasu i nie ma od początku OC to teoretycznie czeka Cię kara 500 oiro do zapłaty więc nie ma sie co spieszyć z tym już teraz ![]() |
qubek rozne z wiatrolapami ... ~Warszawa | 2005-11-29 23:17:48 Ja kupilem samochod bez przegladu, przerejestrowalem go i zaplacilem normalne OC . Przeglad zrobilem po pol roku. Samochod nie moze nie miec OC, nawet jezeli nie ma przegladu. Fakt, jezeli trzasniesz kogos bez przegladu to ubezpieczalnia bedzie chciala od Ciebie zwrot kasy za to co wyplaci ofierze, ale to nie znaczy ze nie mozesz zawrzec umowy o ubezpieczenie. Poza tym, jak przerejestrowujesz to dostajesz miekki dowod. Tam nie ma rubryki na badanie techniczne, wiec nie widac ze go nie masz. |
qubek rozne z wiatrolapami ... ~Warszawa | 2005-11-30 00:01:38
Ale czemu?
Cos nie lapie. Zarejestrowane jest caly czas. Na przerejstrowanie na siebie masz okreslony prawem czas od daty zawarcia umowy (2 tygodnie?). OC musisz placic od dnia w ktorym samochod rejestrujesz na siebie, to co bylo wczesniej Cie nie obchodzi. Wsio. |
![]() HNT F&F Sympatyk był 126R-5 2x BMWe30 ... Mikołów | 2005-11-30 15:49:45
Pytałem w wydziale komunikacji w okresie kiedy jeszcze wazne byly nry silnika, kobita powiedziala ze przerejestruje jak skoncze remont... remont w toku i skoncze go na wiosne, teraz silnik jest niewazny, wiec co mam go juz przerejestrowywac?? bo juz zgłupiałem ![]() |