Cewka zapłonowa w 1.5 -zamienniki ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Jeżdżę Nexią 1.5 16V. Jako, że taki silnik jest też używany w Waszych Esperynkach, to mam pytanie do znawców ,czyli Was. Wysypała mi się cewka zapłonowa, sądzę, że podejdzie z Kadetta/Vectry (taką można mieć całkiem niedrogo). Czy ktoś z Was już dokonał takiej "podmianki" ? Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.

Cytat:
2004-02-29 18:30:31, -Vikinh- pisze:
Witam wszystkich. Jeżdżę Nexią 1.5 16V. Jako, że taki silnik jest też używany w Waszych Esperynkach, to mam pytanie do znawców ,czyli Was. Wysypała mi się cewka zapłonowa, sądzę, że podejdzie z Kadetta/Vectry (taką można mieć całkiem niedrogo). Czy ktoś z Was już dokonał takiej "podmianki" ? Za wszelkie sugestie z góry dziękuję.

Na zdjeciu gdzies na Allegro widzialem taka od Kadeta i wygladala podobnie. Ja orginalna Daewoo kupilem niedawno za 84zl.

Chyba spróbuje z tą z Kadzia....

Zwróć uwagę tylko na rezystancję pierwotnego uzwojenia. A że jest ono piniżej 1 oma to potrzebujesz dokładnego multimetru zeby to zprawdzić. Na upartego to i od poloneza gaźnikowego ma chodzić(tego z modułem oczywiście - bo to ma sens - o ile pamietam miała oznaczenie 4226). Właśnie patrzę na schemat esperyny i nie widzę żadnego problemu z jest założeniem

PAwol

[ wiadomość edytowana przez: Pawol dnia 2004-03-02 11:25:48 ]