| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-03-11 16:44:58 wlasnie przed 30 minutami spalil sie pod blokiem polonez moich rodzicow, w sumie to tylko przedzial silnika, ale to juz 2 raz, z jednej strony lipa bo idzie na zlom a skorupa jest w dobrym stanie, ja jezdze kantem wiec nie bede sie podjemowal naprawy znisczen, jedynym plusem tego jest to ze silniczek 1,6 skrzynia 5 oraz most 43:11 bedzie moje |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-03-12 01:05:01 Ktoś podpalil tego poloneza?? bo chyba sam sie nie zapalil..pozdroowka Mariusz |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-03-12 01:15:22 A co to za Poldi dokłaniej? Napisz coś więcej - rok, wersje itp. Ma jakieś fajne bajery, które byś mógł zaadoptować? |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-03-12 07:44:32 Zapalil sie sam, najpradwopodobniej zaczelo sie od instalacji na lewym nadkolu, nie wiem co to spowodowalo bo niedawno byly weze paliwowe wymieniane i wszytko bylo szczelne.
To byl zwykly Poldek 1,6SLE z 89' (przod coupe, szybki w slupakch tylnych, tyl borewicz) W sumie to nie wiem co oprocz mechaniki mozna zaadoptowac (ewentualnie modol i aparat bezstykowy), tak na prawde to szkoda mi go demontowac, bo da sie go jeszcze zrobic a mechanicznie i blacharsko wytrzym jeszcze z 5 lat bez dlubania, to tylko kwestia dnia roboty, no ale to juz drugi pozar tego typu i rodzice nie chca juz nim jezdzic a ja mam 125p i nie zamierzam przesiadac sie do poldka Czy zapalenie sie instalacji moze byc spowodowane brakiem dobrej masy na silnik? a dokladnie uszkodzeniem tej miedzianej plecionki? Bo jezeli tak i okaze sie ze jest ona urwana badz tez ktos jak zmienial sprzeglo to nie przykrecil jej to lece na zlom po przednia czesc instalacji naprawie dziada [ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-03-12 07:46:35 ] |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-03-12 08:11:04 No to jak tylko wroce z zajec to oblookam sprawe, bo normalnie mimo iz czesci z niego by mi sie przydaly, to szkoda mi go demontowac |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-03-12 15:42:45 HEHEHE Zjarany poldek .....
Sorry ale sobie przypomniałem jak w 96 jadac rocznikiem 89 zaczałsie palic przód przez - wcisnieta zapalniczke Albo jak klapa zaczeła siepalic .... Potem szwagrowi sie spalił 87 rocznik pod blokiem - sam z siebie wn ocy - cos zwarło i fruuuu .... |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-03-12 18:21:24
A to nie musi silnik pracować żeby brak tej masy w odpowiednim miejscu spowodował pożar? Wtedy cały prąd płynie inną drogą niż powinien. Czy nie? Jeśli zapalił się na postoju to chyba tylko jakiś źle zaizolowany kabelek z plusem bez bezpiecznika musiał gdzieś zewrzeć... |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-03-12 18:30:20 ostatecznie nie wiem co bylo przyczyna, przewod masowy silnika jest caly,
nie mam serca demontowac polda dlatego tez na szrocie kupilem cala instalacje i wszystkie plastikowe pierdoly jakie ulegly zagladzie bedzie zyl |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-03-13 18:31:11 Czy wie ktos jak wyminic "zielony przewod" laczacy aparat zaplonowy z modulem zaplonu w poldim lub 125p ME ? czy trzeba wydzierac aparat i rozbierac go na czesci pierwsze zeby odkrecic wkret (dostep do niego zaslania podstawka czujnika polozenia walka aparatu) mocujacy ekranowanie tego przewodu do obudowy aparatu? |
Grzechu F&F Wolny Słuchacz :) Seat Ibiza '00 Legnica | 2004-03-13 22:37:14 O to zapytaj na forum FSO AK- tam chlopaki na pewno beda wiedziec |
SpSport zabrze | 2004-03-14 10:50:22 musisz miec mały srubokrecik i podejsc do srubki od dołu aparatu zapłonowego roboty na jakies 10 min, srubokret wkładasz od strony bagnetu oleju. |