Mr Lepper, czyli powiew "europejskiej" polityki.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czytaliście wczorajszą prasę (chyba to było w Wybiorczej) o Lepperze podróżującym po kraju, którego witają wszędzie rozentuzjazmowane tłumy... (wypowiedź jednej z uczestniczek: "Przeszedł tak blisko, że prawie Go mogłam w rękę pocałować" ). Qrna -> Meksyk w Polszcze

I cóż to mówi nasz czołowy Mulat -> "Kwaśniewska -> do garów", "Podatki -> znieść", "Ceny -> regulowane", itd. w tą samą melodię . Qrna - science fiction... Nie wiadomo -> śmiać się, czy jednak - patrząc na sondaże - płakać...

Z kilkoma postulatami bym się jednak zgodził... w tym z tym: "Pedofile? -> wykastrować... na żywca... i kara śmierci". Lepper=no mercy.

szkoda słów....
najgorsze jest to,że ludzie go popierają.....
i jak w takim kraju ma być lepiej...

A ja mam z nim fotke jak byl w NS Zamieszcze kiedys w profilu

Cytat:
2004-03-02 12:03:30, misiekns pisze:
A ja mam z nim fotke jak byl w NS Zamieszcze kiedys w profilu

Wow/Łał -> z pewnością przy Wodzu wypadłeś... no... blado

Ledwo mnie widac Ale jaka dyskusja byla na spotkaniu to szok - poszlismy z kumplami, na sali sami fanatycy Samoobrony, a kumpel zadal pare niewygodnych pytan, na ktore nie Mr Wodz nie byl przygotowany - chcieli nas wyprowadzic I jeszcze nam powiedzieli, ze mlodziez jest bezczelna No i pare mniej cenzuralnych epitetow jeszcze uslyszelismy

Ja tylko liczę na to, że ma jeszcze za mało fanatyków, żeby zostać prezydentem RP. Bo jak to się stanie to bedziemy jeździć traktorami zamiast naszymi autkami i wtedy trzeba bedzie uciekac z tego kraju.

[ wiadomość edytowana przez: Dark_Rider dnia 2004-03-02 16:49:27 ]

To biedny człowiek jest, nie śmiejcie sie z niego bo wariaci też nie wiedzą, że z nimi jest coś nie tak. Bardziej mi jednak żal tych biednych ludzi co go popierają. To już są działania matematyczne na głupocie takie jak : mnożenie, potęgowanie itp.

"Pozdrawiam cie pani Głupoto, niedoceniane jest królestwo twe, pozdrawiam cię pani Głupoto, lecz powiedz jak to robisz ,że :
kochanków tyle masz i narzeczonych też, reprezentantów moc i więźniów też..." J. Brell

to wcale nie jest śmieszne... biorac pod uwagę dzisiejszy sondaż w gazecie, to należy już myśleć o zakupie biało-czerwobego krawacika.

[ wiadomość edytowana przez: Góral dnia 2004-03-02 17:29:17 ]

Leper to idiota wiedze ze ludzie go traktuja jak papieza.I ty wychodzi ze polskie spoleczenstwo to tempaki.Jak Leprr bedzie zadzil to bedzie tak jak w iraku dyktatura hhihihi.Ale nie ma sie co smiac partia tego pacana moze byc liczna w sejmie i bedzie znow chaos jes fatalnie ale po co ma byc gozej.Ci co sie w innym watku wypowiadali ze nie chodza na wybory.Niech teraz sie zmobilizuja i pujda na wybory.Bo przez takich ludzi jest to co jest !!!!!!!!!!!!!!

Z sondażu, o którym pisał Mój Góralski Kolega wynika, ze Wódz ciągnie całą Samoobronę. Ma 25% poparcia (qrczę co czwarty z nas by na niego głosował...), podczas gdy jego partia jako całość - tylko 19% (qrna -> co piąty Polak...).
Ciekawe, jak wypadłaby w indywidualnych sondażach posiadaczka qrwików...?

to nie jest smieszne. w sumie jakbym dzialke zaoral... chatke wyburzyl... to na tym skrawku moglbym zostac rolnikiem... moze wtedy przewodniczacy spojrzalby przychylnym okiem i wprowadzil dotacje dla kupujacych samochody rosyjskie..... he?

a poslanka beger... hm.... ah. te kraglosci i te oczy... czyz moga klamac... mać???

Cytat:
2004-03-02 17:26:00, Mariusznia pisze:
Z sondażu, o którym pisał Mój Góralski Kolega wynika, ze Wódz ciągnie całą Samoobronę. Ma 25% poparcia (qrczę co czwarty z nas by na niego głosował...), podczas gdy jego partia jako całość - tylko 19% (qrna -> co piąty Polak...).
Ciekawe, jak wypadłaby w indywidualnych sondażach posiadaczka qrwików...?

Nawet nie żartujmy, ja już staram się o wizę emigracyjną do Australii - to na wszelki wypadek gdyby nasz Ukochany Przywódca doszedł do władzy. A czemu Australia - bo chyba jest najdalej .
A tak na poważnie jakim cudem 25% ankietowanych wierzy w demagogię Leppera? Przecież to bzdura na bzdurze, albo w najlepszym razie lista pobożnych życzeń.
O cholera, poniosło mnie, być może znowu uraziłem czyjeś uczucia i mnie tu zaraz zjadą z góry na dół tym razem za brak tolerancji.

Przede wszystkim ten Balcerowicz musi odejść.

A co do Lepra, to serio mówiąc myślę, że jest OK, a oczywiście ten Balcerowicz musi odejść. Może i mnie uznacie za wariata, że tak sądzę, ale po prostu to jest moja opinia i Balcerowicz musi odejść. Założę się, że niektórzy klubowicze też popierają
Lepra, tylko teraz poprostu boją się to powiedzieć, bo boją się wyśmiania. A Balcerowicz musi odejść. Jeżeli chodzi o Lepra, to myślę, że ma on ciekawy program (jeden z elementów programu:
Balcerowicz musi odejść
), ma też w wielu kwestiach swoje zdanie, poza tym nie ściemnia, jest szczery i potrafi z ironią podejść do samego siebie. Także za to go cenię. Mówię tu całkiem poważnie. A ten Balcerowicz musi odejść.
I oprócz tego, że Balcerowicz musi odejść, chciałem też powiedzieć, że o wiele wolę słyszeć Lepra, niż tych cymbałów z Platformy, czy PiS, którzy już byli przy władzy pod postacią AWS czy UW, swoje rozkradli i tylko dzięki temu że zmienili szyld na PO i PiS są w tej kadencji parlamentu. A Balcerowicz musi odejść.I oprócz tego, że Balcerowicz jeszcze nie odeszedł, NIEPOKOJĄCE WŁAŚNIE JEST TAKIE DUŻE POPARCIE DLA PLATFORMY CZY KACZORÓW. Dla mnie niepokojące jest właśnie to, a nie poparcie dla Samoobrony. A Balcerowicz musi odejść. I CZY WY NIE ZAUWAŻACIE ZAGROŻENIA ZE STRONY TEGO BYŁEGO AWS CZYLI OBECNIE PLATFORMY? Właśnie Leper kiedyś dokładnie to samo o tej Platformie ironicznie powiedział, że tylko zmienili nazwę i oni teraz myślą, że są oczyszczeni, bo to już "Platforma". Ale Balcerowicz musi odejść. Także moja opinia na temat Lepra jest pozytywna. A Balcerowicz musi odejść. Pewnie pomyślicie, że jestem idiotą popierając Samoobronę, ale myślcie o mnie co chcecie, bo i tak Balcerowicz musi odejść.
W każdym razie powiem jedno: gdybym był pełnoletni, to myślę, że głosowałbym na Samoobronę. I Balcerowicz musi odejść.

PS. Przede wszystkim to Balcerowicz musi odejść. I przepraszam, że tak się rozwinołem o polityce, ale z wosu zawsze byłem dobry (ale tylko z części o państwie, bo z części wychowanie seksualne to niezbyt, a tym bardziej już praktyki z wychowania seksualnego jeszcze nie miałem ). W każdym razie po prostu to jest moje zdanie na temat tej całej polityki i po prostu wyraziłem swoje sympatie na temat partii. Może było to przydługawe i nudne za co sorki, a Balcerowicz musi odejść, w każdym razie chciałem bardzo wyrazić swoje sympatie polityczne, a krócej się nie dało.

I jak mówi staropolskie przysłowie:
TEN BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ

[ wiadomość edytowana przez: mily_byd dnia 2004-03-02 18:36:09 ]

Gdzieś przeczytane , nie pamiętam już gdzie, mnie si podoba

Gdy Lepper i jego Lepperobrona dojdzie do władzy to:
chleba może i nie będzie , ale igrzyska to będą na pewno.

Cytat:
2004-03-02 19:10:52, raski pisze:
Gdzieś przeczytane , nie pamiętam już gdzie, mnie si podoba

Z tym Balcerowiczem oryginalną wersję to ja słyszałem Kryszaka:
- Co Pan sądzi o planie Hausnera?
- Ten Balcerowicz musi odejść
- Co Pan sądzi o sytuacji społecznej w naszym kraju?
- Co Pan myśli o pomysłach ministra Pola?
itd.
A ja po prostu tak przy okazji trochę poprzekształcałem i dałem do swojego postu, ale oryginał był Kryszaka.

W każdym razie mówiąc już całkiem poważnie bez tej wstawki, ja tam jestem zwolennikiem Lepra, jak mówiłem moim zdaniem zagrożeniem są Platforma czy Kaczory. I to mówiłem całkiem poważnie, mimo, że przeplatałem tą wstawką. Cały mój poprzedni post, pomijając tą wstawkę "balcerowicz musi odejść" mówiłem poważnie - ja tam go popieram.

Wiem,że dyskusje o polityce do niczego dobrego nie prowadzą, ale akurat Miły cieszę się, że nie możesz głosować!Jeszcze sporo przed Tobą i może dojrzejesz
Wygląda mi na to,że właśnie "kupiłeś" demagogię szerzoną przez Lepera.
Myślisz, że jemu zależy na dobrze ogólnym? Szczerze w to wątpie. On po prostu myśli o swoim prywatnym interesie i wykorzystuje nastroje społeczne. To już było Musolini i Hitler też wykorzystywali społeczne frustracje!
Jakie ten facet ma wykształcenie? Rolnicze? Czy on ma jakiekolwiek przygotowanie merytoryczne? Najlepiej dać każdemu 900 zł zasiłku. Pytam się skąd??? Miły wiesz co się stanie gdy ruszymy rezerwę dewizową, dodrukujemy pięniędzy. Może na WoSie tego nie uczą, ale wierz mi nic dobrego. Nasza gospodarka już w tej chwili wymaga działań i to szybkich, a jak narazie plan Leppera opiera sie na sloganach, które w obecnej sytuacji trafiają na podatny grunt "wszyscy to złodzieje, ale my jesteśmy uczciwi i zrobimy,że będzie dobrze" Ale jak? Zajmie się tym poseł Łyżwiński (wykształcenie chyba podstawowe), posłanka Beger(podstawowe), Hojarska (wykształcenie podstawowe)
To są ludzie, którzy nie potrafią porządnie się wysłowić w ojczystym języku,a co tu mówić o zarządzaniu krajem!!

Miły - rany boskie - wiem ,że nie wiesz co mówisz więc nic nie mam Ci do powiedzenia i nie wdawajmy się lepiej w zadne dyskusje między sobą na ten temat - bo nic dobrego z tego nie będzie - w kązdym razie nie pisz takich bzdetów na forum o samochodach. Jesli az tak głeboko ktoś Cie wprowadził w bład
nie wiesz co mówisz i lepiej to wykasować bo wstyd
ja jestem porażony - tym co się dzieje - lepper ,kwaśniewska - same "osobistości " - no cóż nisko spada nasza polityka skoro nie lepszych klandydatów na prezydenta RP....
Pozdr
paweł

Cytat:
2004-03-02 18:31:22, andrzej_krakow pisze:
A czemu Australia - bo chyba jest najdalej .

na Leppera to chyba i tak za blisko.
Nie lam sie, moze skonczy jak Narutowicz???

Cytat:
O cholera, poniosło mnie, być może znowu uraziłem czyjeś uczucia i mnie tu zaraz zjadą z góry na dół tym razem za brak tolerancji.

O cholera, do mnie pijesz??? no tos podpadl ostro. Maslanke na zlocie stawiasz

Po przeczytaniu wypowiedzi śmiem twierdzić że część z was jest "członkiem" pnnych parti np. SLD PiS i.t.d. Wasza nienawiść do Leppera i parti jest odbierana jako atak . Momyślcie na spokojnie bez emocji który polityk wam coś da lub zapewni zejdzcie na ziemię panowie .Jedyne co podoba mi się u niego to to że niepatrzy na konsekwencje tego co mówi i robi to publicznie i po nazwiskach , ale oni nic z tego sobie nie robią ,jest takie powiedzenie (pluj świni w oczy a ona powie że deszcz pada). Pytał ktoś z kąd wziąć pieniądze ? pieniądze lezą na ulicy tylko politycy zapomnieli jak się schylać teraz oni chcą odbierać pokłony NIEROBY !!! Sumując to wszystko unas niema prawdziwych polityków a jeśli jest to go wygryzą ob niechodzi o politykę i dobro polski tylko o KASE!!!! . Polak musi mieć nad sobą twardą rękę (nie dyktaturę ) ale prawie żeby robił to co do niego należy bo inaczej sam sie zniszczy .A tak przy okazji krycho nieubliżaj ludziom o wykrzyałceniu podstawowym to są też ludzie niektórzy z wyboru ,wiedza - trzeba myśleć jeszcze a samo wykrztałcenie niezrobi z nikogo fachowcem,rozpisałem sie sory

Krycho, Paweł
Co do wykształcenia, mieliśmy też wielkich profesorów typu Belka, Kołodko, Balcerowicz, Hausner - i co? Myślicie, że jak oni są wielkie profesory, to od razu wszystko jest wspaniale i wszystko najlepiej wiedzą? A do czego doprowadzili/doprowadzają właśnie te profesory, to chyba widać. Nie mówię, że od razu Leper jest świetny, ale myślę, że każdemu można dać szansę. Nie mówię też, że jego program jest idealny, ale ja osobiście szanuję każdego, kto ma jakieś propozycje, a wcześniej sam nie doprowadził państwa do takiej sytuacji. Nie mówię też, że wykształcenie kompletnie nie gra roli, ale nie jest jedynym czynnikiem decydującym o władzy. W końcu Lechu Wałęsa też był tylko po zawodówce.
I kto Waszym zdaniem powinien rządzić państwem? Platforma? Kaczory? Na nich byście głosowali? Czyli na tych, którzy rządzili już i doprowadzili gospodarkę do ruiny, a potem tylko zmienili nazwę, żeby uciekać od odpowiedzialności? I teraz myślą, że jeżeli Rokita będzie mocny w gębie i gadał na innych, to załatwi sprawę? Jedni i drudzy byli już przy władzy po dwa razy i już powinni dać sobie spokój. A ja tam bym Leprowi dał szansę.

A jeżeli chodzi o dobro ogólne, to nie trzeba nawet szukać w polityce, żeby doszukać się przykładów działania pod pretekstem dobra ogólnego żeby mieć jakąś władzę.
Chociażby w naszym klubie też były takie sytuacje z tą radą klubową. Były osoby które najpierw krytykowały ten pomysł, a później kandydowały na członków rady LKP. I po prostu moim zadniem się sprzedały za naprawdę tanie pieniądze, tylko dlatego, że chciały mieć wpływ na klub.
Po prostu nie trzeba szukać w polityce, wystarczy w swoim otoczeniu się rozejrzeć, żeby zobaczyć, że wszystko się zrobi żeby mieć władzę, zasłaniając się dobrem ogólnym (w naszym przypadku klubu), ale w rzeczywistości tylko mieć z tego własne korzyści, tzn. w naszym klubie tą przyjemność rządzenia i mania wpływu na resztę.