MotoNews.pl
3 Ach ten gaz......... (41023/18) - NT

Ach ten gaz.........

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podjechałem dziś na stację BP , zatankowałem pełną butlę gazu i...
Od tego momentu jak stoję to silnik przygasa/gaśnie.Mam nadzieję że jak wypale jakoś tą lure to objawy ustaną.W każdym razie ostrzegam przed tankowaniem gazu na BP na Jagiellońskiej w wawie pozdrawiam...

Hmmm... na BP zwykle miałem bardzo dobry gaz...
Może Ci się coś innego sypnęło ? Może podregulować trzeba ?

Niewiem czy jest możliwy aż taki zbieg okoliczności ....Zanim zalałem wszystko było cacy i nagle by tak padło dokładnie po zatankowaniu? Niechce mi się w to wierzyć... no ale wszystko możliwe.Wkońcu to gazik jest Jak zaleję następną butle i będzie to samo to niestety sie będę musiał wybrać do miłych panów od gazu ponownie . pozdrawiam...

Jeździłem na gazie z BP przez kilka miesięcy, wcześniej rok na Shell'u a obecnie tankuję LPG tylko i wyłącznie na Lotosie (RG). Dlaczego? - bo mają czysty gaz bez żadnych dodatków smarujących, uszlachetniaczy i innych bzdur. Silnik pracuje stabilniej niż wcześniej a na filtrze gazu widać kolosalną różnicę w ilości zanieczyszczeń. Teraz filtr po 15 000 jest czystszy niż po 6 000 na BP czy Shell.
Szczerze polecam nie ze względu na cenę a właśnie czystość. Zresztą spytajcie dobrych gazowników to Wam powiedzą to samo.

Micaj, ale w Warszawce nie widziałem chyba Lotosa...

Hmm, wiesz, że nie sprawdzałem ile jest w W-wie?
Na pewno jest w Łomiankach bo tam mieszkałem przez 1,5 roku, potem są w Józefowie, Kobyłce, Górze Kalwarii i Wiązownej.
W samej W-wie są też - na pewno na Armii Krajowej, Pułkowej i Alejach. A i chyba na Sikorskiego też jest jedna.
Więc trochę macie tych stacji.
Problem jest taki, że z tego co wiem to gaz masz tylko na stacji w Kobyłce i Wiązownej.
Pozdr.

A no własnie
JA tankuję Schell i jestem zadowolony, samochód ma mniejszą stratę na mocy, a przy moich 56 kucykach każdy kucyk w dół ma znaczenie...

Cytat:

Od tego momentu jak stoję to silnik przygasa/gaśnie.

Zobacz kolego czy przypadkiem nie nalales super dobrego gazu,ktory jest bardziej energetyczny niz ten ktorego uzywales poprzednio.Ustal przyczyne gasniecia silnika-z powodu niedostatku czy nadmiaru gazu.

Cytat:
[Zobacz kolego czy przypadkiem nie nalales super dobrego gazu,ktory jest bardziej energetyczny niz ten ktorego uzywales poprzednio.Ustal przyczyne gasniecia silnika-z powodu niedostatku czy nadmiaru gazu.

Niestety ,problem w tym że sie nieznam zabardzo Jak na mój gust to chyba raczej z niedostatku .Czasem sie wdrapie/utrzyma na odpowiednich obrotach ale zazwyczaj obroty od 2000 spadają bardzo szybko i zatrzymują sie bardzo nisko (ok.300) i trzeba stać na wciśniętym troszke gazie ... Zjeździłem dziś z pół baku dolałem gazu z shella i jest niby troszke lepiej ale już niewiem sam... pozdrawiam...