Dane techniczne camry

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
potrzebuje dane techniczne camry 30 v6 , nie moge nic znalesc na forum

przepraszam ze pytam ale z ktorego roku ma byc ta camry ?

Sądząc po poprzednim poście kolegi camryy to z 1993. Wrzuciłem coś na google i znalazłem to: Camry. Może akurat o coś takiego chodziło.

a nie znalazloby sie cos na temat wersji 3,0 V6 Gx? 93' ?
ciezka sprawa,,,,

O Camry v6 gx jest coś tutaj, tylko język troche nie tego...

No i jeszcze takie coś jest:
Camry ogólnie - na dole przycisk technical data z danymi technicznymi

Poza tym różne ciekawe rzeczy można sobie przeczytać na www.carsurvey.com - opinie użytkowników (camry gx 93 tez tam jakąś widziałem)

Pigletto dzieki!
na "Camry V6 gx " z tego co patrzylam to sa modele tylko z automatyczna skrzynia biegów ale grunt ze nareszcie mogłam czegos sie dowiedziec jak przypadkiem natkniesz sie na cos z manualna skrzynka to daj znac ! Gracias!

hmmm, '93 V6 GX manual...
z podstawowych danych:
0-100 w 8.8 sek.[bądź lepiej] (automat 9.0)
prędkość max. 235 km/h z ogranicznikiem (automat chyba 215, wersje z USA to mają 205 km/h)
prędkości na poszczególnych biegach:
I bieg - do 60 km/h
II bieg - do 100 km/h (nawet 105)
III bieg - do 160 km/h
dalej nie pamietam...
spalanie chyba ok. 1-2 litry mniejsze niż z automatem...
mam gdzieś instrukcję to powiedzcie jakie dane poszukujecie
napiszę na forum

Super! wielkie dzieki! ja gdzies ksiazeczke posialam i zyje w niewiedzy bosko! thx a lot.

Ja jestem właścicielem CAMRY V6 GX 95/96 automat wersja europa.
Duże wygodne, nie zaszybkie auto okolo 9s do 100 i 220 V-max, duże spalanie ( ze względu na skrzynie 4 stopniowa ), nie psuje się mam przejechane 174 tyś. km na książce serwisowej.

Masz pytania wal śmiało!!!!!!

ja mam przejechane juz ponad 190 000 km.... tez serwisowana,,,
najgorsze jest to ze strasznie duzo pali faktycznie auto "psujace sie b,rzadko"ost chyba tylko filtry powietrza byly robione!?chcialabym cos w niej zmienic ,,,,swiatla,,,,i felgi bo sa juz stare :/ jakies radio itp ale to z czasem,, dzieki za inf,,hhehehe nie moj watek a skorzystalam i to bardzo duzo

Hej sCamrowani
Co to znaczy dal Was - dużo pali ??

Można dostać jakieś średnie dla miasta, trasy i mix na benzynie i na gazie ?
Czy to prawda, że można zmniejszyć spalanie3 w mieście odłączając 4 bieg, czyli jeżdżąc na Overdrive ??

mi się wydawało że Overdrive jest właśnie do oszczędzania paliwa - tzw. nadbieg...

No właśnie o niego mi chodzi...
Tylko czy jest możliwe, że w mieście oszczędza nam paliwo, a w trasie złuzy do jazdy "sportowej" ?

Duzo tzn. na silnik 188 KM 3l. V6 w mieście 18 l benzyny, gazu 20-21, trasa 15-17 l. ze średnią predkościa 120 km/h.

Jestem przyzwyczajony do większych spalań, supra TT miasto 28-32 l. w serii 330 KM , po tuningu wole nie pisać

Hmmm...

A ja znam gościa, który jeździł co prawda delikatnie, ale spalała mu na trasie (minimum 7,9l benzyny - gazu 10l) a w mieście 12l benzyny i do 15l gazu, do tego zimą...