Gwizdy we wnętrzu auta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Coś mi zaczęło nie miłosiernie gwizdać w środku. Zaczyna się przy prędkości 70km/h a przestaje przy ok 100km/h. zakleiłem wszystkie dziury jakie były mozliwe ( oczywiście w samochodzie ), podniosłem zderzaki i NIC. Zaxczyna mnie to wkur.... Może ktos ma jakis pomysł bo mi sie juz wyczerpały.
Pozdrowionka

kupic gwizdek i gwizdac razem
a tak na serio to jakiego rodzaju jest to gwizd? - mechaniczny czy tez raczej od wiatru?

Jezeli to tylny most, to zaklejanie dziur w nadwoziu nie pomoce Halas jest tylko pod obciazeniem, kiedy naciskasz gaz, czy zawsze np. toczac sie na luzie przy tych predkosciach?

Pozdrowka
Adamus

Podejrzewam,ze raczej od wiatru,skoro kolega zakleja dziury,u mnie coś tam pogwizdywało,ale samo przeszło.W kazdym razie wina leżała po stronie nawiewu(różne nasilenie w zalezności od obrotów dmuchawy),gwizdało identycznie,jak w przypadku przykładowo nieszczelnych drzwi.Moze tam poszukaj,jakies zawirowania powietrza w tych rurach itp.

Cytat:
2004-02-23 10:27:30, Nabauab pisze:
(...)gwizdało identycznie,jak w przypadku przykładowo nieszczelnych drzwi. (...)

Dokładnie tak - uszcelki drzwiowe z wiekiem parcieją, proponuje wymienić - koszt 35zł/szt

Na szumy pomaga też czasami dogięcie ramki drzwi tak aby mocniej przylegała do uszczelki.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-02-23 12:13:46, OLO pisze:
Na szumy pomaga też czasami dogięcie ramki drzwi tak aby mocniej przylegała do uszczelki.

Chyba spróbuje bo mi tak jakoś świszczy. Może pomoze i będzie cichutko.

..... winna moze byc antena Masz idealne objawy jak u mnie kiedy pojechalem umyc sobie auto, przestawilem antene na dachu w nieco inne polozenie i przy wiekszych predkosciach mialem cudny gwizd w aucie... Sproboj tego bo rozbierzesz jeszcze caly samochod a to bedzie patyk na dachu Pozdrawiam

Bardzo możliwe że jest to uszczelka w drzwiach. Przed zimą było ok. Antenę przestawiałem chyba w 5 pozycji i nic. Ale zauważyłem że brakuje tego kapsla w antenie do zakrycia śruby

Cytat:
2004-02-23 08:38:52, adamus pisze:
Jezeli to tylny most, to zaklejanie dziur w nadwoziu nie pomoce Halas jest tylko pod obciazeniem, kiedy naciskasz gaz, czy zawsze np. toczac sie na luzie przy tych predkosciach?

Pozdrowka
Adamus

u Mnie to moze i tylny most bo cos dziwnie drga (tez cos swiszczy) ale to raczej od silnika odglos jakby bylo turbo pod maska - cos na wzor odglosow z tubdo grzechotnika odglosy pojawiaja sie po 3.500 obrotow na minute.