Brisk ??????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś ma założone świece briska te sportowe?, jestem ciekawy jak się zachowują?

tylko NGK!!

Kiedyś dałem się skusić na te "sportowe" świece i założyłem je do eclipsa.
Wzrostu mocy nie odczułem, spalanie było na takim samym poziomie ale silnik pracował nierówno na wolnych obrotach.
Dość szybko je wywaliłem i "przeprosiłem" się z NGK

Daj sobie z nimi spokój kup NGK.

BTW. Czy ktoś słyszał by rajdowcy w swoich WRC zakładali "sportowe" czeskie świece ??? ... ja nie słyszałem o takich

ja mam Brisk 2 i jeżdżę na nich wstyd się przyznać już ponad 2 lata ale dopiero na wiosnę je zmienię żadnych różnic nie odczułem

JA ma NGK i nie narzekam - ale wymieniam co 10.000 km bo jeżdżę na LPG - cena instalacji 2000 zł

ja przejechałęm 15kkm i dalej jedze bo kasy niet..

Doogas nie przejmuj się NGK powinny spokojnie 30 tyś km wytrzymać.
Mi serwis mitsubishi do eclipsa zakładał jakieś NGK i twierdzili że mogę na nich zrobić 45 tyś!!!

W intercars mają swiece do Accenta (ngk) po 26 zł.

no mam nadzieje ze z gazem tez wytrzymaja tyle

Cytat:
2003-12-19 08:56:57, doogas pisze:
no mam nadzieje ze z gazem tez wytrzymaja tyle

Zagazowałeś auto ???? Jaką instalacje masz .. wtrysk gazu czy "zwykła" mieszalnikowa ???
Z praktyki wiem że przy gazie to lepiej wymieniać świece i kable WN co 10/15 tyś ale to przy instalacji mieszalnikowej.

NGK kupuję po 8- 10 zł za sztukę (PONY). jest to najprostsza odmiana do tego auta. niezawodne i godne polecenia. producent zaleca to lub Championa i już parę razy się przekonałem, że takie rozwiązanie jest najskuteczniejsze mimo zapewnień innych firm, fabrykujących świeczki, o niepowtarzalności ich produktów. powyżej 15Tkm jeździmy na własne ryzyko (chyba że jest to górna półka- platinum to tak do 30Tkm).

w hyundaiu nie mam IG. a w nissanie zwykła mieszalnikowa.. niestety..

ja mam Boscha czteroelektrodowe...
przejechałem juz 30 tysięcy a silniczek dalej równiutko pracuje a w zimie przy -18 stopniach Celsjusza pali "od kopa" ...

mój funfel przejechał na NGK w civicu ponad 80Tkm i dalej dobrze chodziły. po prostu zapomniał, że sie wymienia.

Ja jak wczoraj zakupiłem briska to podziękowałem, że takie są na świecie takie świece
Mam LPG i strasznie szarpało na wszystkich innych. Teraz jak wciskam gaz - to jak nóż w masełko. Płynniutko i równiutko jak na benzynce.
Kupiełwm jakieś nowe Brisk Silver - sprcjalne go LPG. 10 zł szt.

i tak bym kupił NGK ..u mnie do nissana potrzebne sa swiece platynowe 100zł sztuka ..a kupiłem NGK za 12zł i wszystko ok