Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2004-05-25 23:17:38 tylko czemu wogole policja sie w to wmieszala...skoro nikt nie ma do nikogo pretensji??
kto ich wezwal?? bo jak juz sie zjawia to niestety moga wlasnie za te "szalencze niepezpieczne itd itp" wpieprzyc mandata..nawet jakbys sobie sam we wlasny plot wjechal ![]() tylko jesli wtedy nie wystawiali mandatu...to tym bardziej po czasie moga wg mnie sie wypchac...co kogo obchodzi ze ktos byl na urlopie?? ![]() |
![]() qbis19 126p Grudziądz | 2004-05-25 23:32:05
|
![]() qbis19 126p Grudziądz | 2004-05-25 23:33:35 ale ogolnie jakby co to lepiej dobrowolnie poddac sie karze.Ja tak zrobilem w grodzkim i zamiast 50 zl mandatu jak chcial policjant zostalem ukarany naganą czyli niczym.Pozdrawiam i zycze powodzenia |
![]() frytol ferrari 126 elegance Płock | 2004-05-25 23:56:45 ja sadze, ze nie powinienes sie przyznawac, opisz sytuacje tak jak ona wygladala i nie dawaj sie 'panom policjantom', nigdy nie dawaj sie im traktowac z gory bo ich to strasznie kreci, sa niedowartosciowani i prawie zawsze staraja sie wyzyc (fakt, zdarzaja sie mili ale to wyjatki), wyglad Twojego samochodu nie ma tu nic do rzeczy, ma wazne badanie techniczne, wazne OC, jest dopuszczony do ruchu, a argument, ze musisz jezdzic szybko bo masz dlubane auto moga sobie w d... wsadzic, nie wiem jak wyglada u Ciebie sprawa mandatowa (ile razy zlapali Cie juz na predkosc), jesli jeszcze Ci sie nie zdarzylo, lub byl to raz, moze dwa przy nieduzych przekroczeniach to zwroc w sadzie grodzkim na to uwage, ze oskarzaja Cie policjanci, ktorzy nie widzieli zdarzenia, zostali do niego wezwani przez pogotowie, oceniaja twoja jazde jako niebezpieczna po tym, ze twoj samochod jest przerobiony zgodnie z obowiazujacymi przepisami i na tym opieraja swoja decyzje o ukaraniu Cie mimo, ze na Twoim koncie nie znajduje sie zaden mandat za przekroczenie predkosci/znajduje sie jeden mandat za nieznaczne przekroczenie predkosci (chyba ze tak nie jest), mimo wszystko bedac sprawca wypadku wobec obowiazujacego prawa powinni Ci panowie wystawic mandat czego nie zrobili kierujac od razu (bez twojej odmowy przyjecia mandatu) do sadu grodzkiego, a na podstawie calosci tego zlozenia wnosisz o oddalenie jakichkolwiek zarzutow, i ze zglosisz na policje do wydzialu kontroli wewnetrznej ze nie dopelnili oni swoich obowiazkow wystawiajac Ci mandat (ktore i tak juz nie dostaniesz)
to by bylo na tyle, badz twardy, stanowczy i mow przekonujaco i mysle, ze bedzie po wszystkim, zwroc uwage na beznadziejnosc zarzutow o agresywna jazde na podstawie przerobionego samochodu, bo na tej zasadzie mogliby pozwac do sadu kazdy sportowy motor i informuj jak jest ze sprawa ![]() |
![]() her_us 126p Jelenia Góra | 2004-05-26 00:34:46 Poisluchaj frytola wedlog mnie odpowiednio ustosunkowal sie do sprawy i wie co mowi ![]() ![]() |
![]() frytol ferrari 126 elegance Płock | 2004-05-26 08:25:33 ma sie ojca prawnika co nie ;] |
![]() bravo126 Opole | 2004-05-26 19:42:09 Smutne ale prawdziwe przerabiałem ten temat z powodu zdięcia zrobionego przez videoradar,drogówka z Kędzierzyna pożyczyła radar z Opola i pstrykała ile wleźe po upływie przeszło miesiąca odesłała nagromadzony materiał do Opola.Dostaję wezwanie do sądu grodzkiego więc z mordą lecę na policję że z jakiej okazj -mandat rozumiem mogę zapłacić ale sąd a ci mi mówią że mineło 31 dni od daty wykroczenia i dlatego sąd.Nie pomogło tłumaczenie że to nie moja wina iż z takim opóżnieniem przesyłają sobie materiały,przesłuchano mnie w charakterze oskarżonego a ponieważ przyznałem się do popełnienia wykroczenia(ciężko się nie przyznać widząc na zdięciu własną facjatę uśmiechającą się do radaru)policjanci wystąpili o nizbyt dużą grzywnę do której sąd doliczył koszty postępowania.Nie musiałem stawiać się na rozprawie.
|
![]() SPEED Fiat 126p KIELCE | 2004-05-26 20:39:55 Ja też miałem doczynienia z grodzkim, w zeszłym roku na juwenaliah zatrzymali mnie, bo jechałem wężykiem ![]() ![]() Więc nie pękaj tylko wal do grodzkiego, a wszystko będzie dobrze ![]() Co do opłat to w grodzkim nic nie płącisz za postępowanie, płaci się dopiero w normalnym sądzie, np jak odwołasz się od wyroku z grodzkiego |
![]() Geba Fiat 126p Oświęcim | 2004-05-26 20:55:11 "na mienko" jak to sie u nas mówi |