Podwyżka gazu sie szykuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przeczytałem że nasz kochany rząd planuje znaczną podwyzke gazu o około 20 gr. na litrze. Podwyzka akcyzy naturalnie spowodowana spadkiem sprzedaży benzyny na rzecz gazu, a wzrost akcyzy jest podyktowany prośbami koncernów naftowych a w zasadzie jednego ORLENU (jakby lpg nie sprzedawał) w celu wyrównania szans. Tak to sobie ładnie powiedzieli

To może benzyna spadnie z ceny

Najlepsze jest to ze akcyze na gaz mamy wyzszy niz w europie!! Choc mnie to na razie zwisa bo i tak na wache jezdze ale w przyszlym aucie mazy mi sie gaz. Choc i tak pewnie gaz bedzie dalej tanszy niz benzyna bo ona tez napewno podrozeje

Ale będzie różnica jak na ropie albo 1 zeta a przy porównaniu spalania benzyna - gaz to się przestanie opłacać i o to chodzi

Ja mam gdzies te wszytskie podwyzki bo my na pomorzu i tak placimy zawsze najdrozej ostatnio duzo podrozowalem, po polsce to sie denerwowalem jak widzialem na petrochemi gaz za 1,26 a ja place 1,59 niby nie duzo ale stwierdzilem ze do pelna

u nas w krakowie tez jest do dupy co tu dużo mówić: 1,59 to nie nowość... byłem w warszawie i w centrum były stacje po około 1,30 a na śląsku po 1,29, w kieleckiem płaciłem 1,19 ale w czechach na pocieszenie wychodzi 2zł/litr... k..a ich mać z tymi podwyżkami. niech pensje wzrosną!!!

Cytat:
2004-04-08 17:58:33, k1cyprys pisze:
niech pensje wzrosną!!!

Na to bym akurat nie liczył

z tymi pensjami to jeszcze pewnie kilka lat bedziemy daleko w tyle a ceny nam takie dowala ze sie niepozbieramy

Chłopaki spokojnie!!! Cena gazu napewno nie przekroczy 2zł!! W tej chwili podniesiono opodatkowanie na LPG i wzrost ceny wyniesie 10-12groszy/litr!! A gaz nigdy nie osiągnie ceny paliw ropopochodnych bo jeżeli by tak się stało rozwinąłby się jeszcze bardziej czarny rynek i wszyscy by jeździli na Propan Butanie do ogrzewania mieszkań tak jak teraz jeździ się na oleju opałowym!! A na dzień dzisiejszy tankuje gaz za 1.45zł!!

Nie mów chop bo nie wiem czy pamiętasz paliwo było kiedyś po 1,40 za litr oczywiście

ja pamiętam jak pięć lat temu pierwszy raz tankowałem gaz to płaciłem po 72 grosze za litr !!! Natomiast jęsli cena lpg będzie 2 zeta to ile różnicy do benzyny 1.40 czy 1.30. Monterzy gazu już sie obawiają że nie będzie nikt zakładać instalacji. Ogólnie to chamstwo przeglad musisz płacić 100 zeta drożej i w ogóle

Przegląd 60 zeta drożej

Ja sie wczoraj przerazilem, jak jechalem ze znajomym do Poznania i zaplacilismy za litr Pb98 - 3,89zl... Dopiero dotarlo do mnie, ze kur... troche drogo... Szczerze mowiac nawet nie wiedzialem ile litr kosztuje, bo jak tankuje kaszlaka, to nie patrze na cene - zawsze biore za 20zl....zauwazam tylko, ze coraz mniej przejezdzam....

Ja też standart za 50 zeta tankuje ale teraz musiałem podnieźć standart do 60 bo nie opłacało się na stację jezdzić

Ja zawsze zajeżdżam na moją gazownie i standardzik za 20zł!! I zawsze przebujam te 130kilometrów!! A jak musze gdzieć dalej uderzyć albo mam nadmiar gotówy to wale do pełna!! A jeżeli mnawet gaz podrożeje do 2zł to i tak różnica w tej chwili by wynosiła 1.70zł ,a pewnie jak gaz bedzie za 2zł to wtedy benzyna przejdzie 4zł!! A więc nie gaz będzie z wami!!!

To po ile Wy macie benzyne bo ja widziałem po 3.43 za litr dziś na Jet a po 3.70 to chyba jakiś V Power

Suprema - odpowiednik V-Power na statoil-u po 3,89

Cytat:
2004-04-09 21:23:59, Stiepan pisze:
Ja sie wczoraj przerazilem, jak jechalem ze znajomym do Poznania i zaplacilismy za litr Pb98 - 3,89zl... Dopiero dotarlo do mnie, ze kur... troche drogo... Szczerze mowiac nawet nie wiedzialem ile litr kosztuje, bo jak tankuje kaszlaka, to nie patrze na cene - zawsze biore za 20zl....zauwazam tylko, ze coraz mniej przejezdzam....

ja tak samo jak kiedys za 20pln przejezdzalem 100km to teraz ledwie 80km robie

Cytat:
2004-04-09 23:43:11, trombocyt pisze:
To po ile Wy macie benzyne bo ja widziałem po 3.43 za litr dziś na Jet a po 3.70 to chyba jakiś V Power

U nas PB95 od 3.59 na Jet do 3.69 na BP