Drzwi w leczeniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Trochę późno bo wilgoć w powietrzu wisi ale musiałem przed zimą. Jak u większości drzwi pordzewiały od dołu pod uszczelką gumową oraz w śroku na łączeniu blach. Nie mam foli na drzwiach więc nazbierało się mnóstwo pyłu a na dnie pokłady błota. Czyszczę to metodycznie, zabezpieczam /środek na rdzę ale nie Cortain czy jakoś tam na bazie wody-nie sprawdza się/następnie będzie podkład i lakier. I tu pytanie... może ktoś wie czy są do kupienia te folie albo jak to zastąpić/z czego wyciąć najlepiej/ oraz czym tą folie przykleić. Stare spoiwo wygląda jak mieszanka smoły i gumy do żucia. Otwory odpływowe w drzwiach są pożyteczne choć jezdżąc teraz bez tapicerki i uszczelek obserwuję jak zbiera się woda po jeździe.
Z otworem żle a bez też niedobrze!
Komentarze ze skojarzeniami umieszczamy gdzie indziej.

Może by zrobić jakieś odprowadzenie za pomocą rurek, napewno by ograniczylo to wnikanie wody do drzwi, ale i ograniczylo odpływ...

Bardzo dobra w zabezpieczaniu przed rdzą jet MINIA (takie pomaranczowe paskudztwo )w swojej FAWORITCE zabezpieczyłem dzwi 3 lata temu i mam spokoj .Tam gdzie pomalowałem na rdze -niepowiekszyla sie ona nawet na pol centymetra .Niestety baaardzo dllllugo schnie.
W espero ktore kuplem 3 miesiace temu tez to juz zrobilem,bede mial spokoj na dlugie lata.
Mam jeszcze pytanie a niechce zaczynac nowego postu (niemoglem znalesc w wyszukiwarce).
Jak wymienic plyn w ukladzie wspomagania ?
i jaki plyn tam wlac?
ESPERO 1.8 KLIM +GASS
JEŻELI WIELKA BRAC POZWOLI CHCIALBYM PRZYLACZYC SIE DO KLUBU

Zerwikaptur - oleju w układzie wspomagania nie wymienia się przez cały okres eksploatacji.
Pozdr.

Drzwi odrdzewione, zagruntowane czekają na lakier ALE co z kablami?! Kable drzwi tylnych poprzecinane. Będę lutował albo kupię- jeżeli są w rozsądnej cenie . Może ktoś tak miał? Są przecięte pod gumą /drzwi-słupek/tylnych drzwi?!

Witam
Witaj AdamZuk
Ja dostałem te folie w hurtowni w Katowicach (na zamówienie)
podaje numery katalogowe tych folii bo te w katalogu częsci sa nieaktualne (dotyczy przednich):
uszczelka obicia strona lewa przód 96225695
uszczelka obicia strona prawa przód 96225698
uszczelka obicia strona prawa tył 96177268
uszczelka obicia strona lewa tył 96177267
koszt ok 8,00 zł

pozdrawiam
markus