| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-03-10 00:24:22 Witaj
Zerknij na post Głośne stuki, może coś podobnego jak u Lewara?.. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-10 00:26:10 Wiesz, przyczyn moze byc kupa. Jakbys mial 2107 to powiedzialbym, zeby7s sprawdzil lancuch... ale ale mialem kiedys taki motyw: dzwiek metaliczny, takie cykanie... swierszcz. mirarowe tyk,tyk,tyk... wlasnie w momentach, ktore opisales. szukalem dlugo, w koncy odkrycie: zaden lancych, zawor czy inne badziewie w silniku. WYDECH! dziureczka doslownie minimalna, malutka. Jej samej nawet nie bylo widac, bylo tylko okopcenie. Po prostu spaw byl minimalnie nieszczelny. pozniej, podobny dzwiek trafilem raz jeszcze. znow z wydechu. tym razem pekla uszczelka pod portami. wiem, ze to rozwiazania ZA proste i malo prawdopodobne. Ale obejrzyj dokladnie wydech, od gory tez (lusterko sie przyda). Po co masz sie meczyc jak ja - chyba ze 2 miechy szukalem tego cykaczka.... i kupe pierdol wymienilem. |
PySIEK4 POLONEZ 1.6 GLI Sokółka | 2004-03-10 07:17:53 A może wałek rozrzadu. |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-10 22:37:17 Witam może to być również naturalna praca silnika moja samarka troszke kleopie pomimo że miała robiony silnik przez mojego szwagra (czyli ok!) i powidział mi ze to normalne bynajniej w samarkach , po dodaniu gazu wycisza się to jeśli nietuka metalicznie zbyt mocno i wszystko pracuje dobrze to nieszukaj dziury w czałym chyba że masz kasę na zbyciu . Spokojnie napewno nic takiego się nie dzieje
panoni |