[126]Prądnica Pomocy !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam prądnice, ostatnio zaświecila sie kontrolka od ładowania i calyc zas świeci, klamy ok, czy wieksze czy mniejsze obroty swieci caly czas, co moze byc przyczyna, szczotki lub regulator?

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-03-10 06:25:17 ]

Nie wiem jak jest z pradnica.Zobacz czy sie kabel nie urwal przy rozruszniku.
ps. A kontrolka ci sie zapalila od razu czy wczesniej jusz budzila niepokoj?

Kto chce krateczke foto w profilu!!!

[ wiadomość edytowana przez: Gsk dnia 2004-03-10 13:54:30 ]

Sprawdź czy w prądnicy są jeszcze szczotki, ponadto ustal czy nie upaliło kabla idącego do rozrusznika. Jak nie pomoże to jeszcze sprawdzenie regulatora.

ja bym polecal taki manewr . .. . zalac autko za 5 zeta i podskoczyc na najblizszy auto plac - tam pędem nabyćalternator i problem z glowy. Z prodnica bedziesz mial co chwile takie problemu - ale sprawdz jak mowi sansei Krzemowy

mysle ze to tylko jaks kabel nie laczy jesli wczesniej nie bylo problemow. sprawdz laczenia przy rozruszniku i pradnicy (wykrec, przeczysc). nastepnie "powazniejsze" rzeczy, wg. przepisu Krzemowego.
jak do tej pory jezdzilo OK to zostan przy pradnicy. jak jest sprawna, to ma jezdzic i wystarczyc. wymien na alternator dopiero jak padnie w niej cos kosztownego.

tak ale mam auto odpalane na linke, wiec jaki kabel do rozrusznika?

To KONDENSATOR !!!! moge sie załozyc.... najlatwiej to naprawic rozginajac lekko bieguny i wsadzic tam 1groszowke ja tak zrobilem... tyle ze godzien pozniej wymienialem pradnice na alternator.... :]

tą groszówkę mam do tej pory na szczescie

Cytat:
2004-03-10 17:41:44, Suhy77 pisze:
tak ale mam auto odpalane na linke, wiec jaki kabel do rozrusznika?

do rozrusznika od prądnicy idzie gruby, prądowy kabel. następnie stamtąd zmierza do aku. w nim może być problem.

Mam prądnice jak cos stan ideał.
Zmieniłem na Alternator pchne za 6ciopak warki
Z blachami itp bez wentylatora tylko ....
Tyle ze ciezkie to i wysyłka droga - ale pradnica chodziła przyjemnie.... kontrolki sie nie swieciły .... Wszystko ok ładowało .

Czuczu wysylka niedroga hehe bo z Niska do Stalowej daleko nie mam mam alternator tylko brak regulatora i szczotek

HEHEHEHE a u mnie lezy alternator do robty - stan hmmm działajacy .......
Wpadaj i bierz zlom ..... mam alternator na czesci , w sumei to i silnik by sie znalazł

Czuczu wysylka niedroga hehe bo z Niska do Stalowej daleko nie mam mam alternator tylko brak regulatora i szczotek