Czy w drzwiach tylnich jest kabel do głośników w Carinie????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanowne grono,mam pytanie,takie jak powyżej w Temacie.Otóż już zdążyłem sobie kupić najdroższy kabelek car-audio jaki jest w media,a tu jak już zacząłem patrzeć gdzie by tu poprowadzić kabel od głośników tylnich,to natknąłem się na zawiniętą w jakąś zgniłą przez 9lat izolacje jakąś kostkę(białą) połączeniową z dwoma wtykami równej wielkości i kolorem kabli wychodzących z niej żółtym i czarnym,i tak się teraz zastanawiam,czy mogę sobie w brode pluć,że kupiłem wiele metrów kabla car-audio,że tam jest już instalcja pociągnięta?Jak ktoś z szanownego grona kierwców Toyotek,a w szczególności przepięknych Carinek przerabiał już montaż głośników z tyłu to mógłby się tu udzielić i napisać,czy ta kostka,to już jest do głośników,czy nie?

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2004-03-27 20:15:37 ]

Wygląda na to, ze jest. Co prawda nie miałem wtyczki, poprzedni właściciel miał z tyłu głośniki, ale wiązka wygląda na oryginalną. Z resztą są fabrycznie przygotowane miejsca pod głośniki. Przy radio również mam wszystko wpięte w oryginalne wiązki.
Pozdro.

No właśnie,tak sobie teraz myśle,że skoro jest otwór na głośniki,to powinien być i kabel do nich,ale i tak najwcześniej w poniedziałek taką złączkę dostane,albo prędzej rozetne te kable i polutuje razem z kablami od głośników,zapomniałem,że jeszcze musze wyciąć dziurę w tej tekturze,z której składa się boczek

hej faworyt ja mam tez z tyłu głosniki w drzwiach i z tego co mi "fachowcy" mówili to w tej carince instalka była orginalna

Ja też mam głośniki w tylnych drzwiach ale nie używam bo mi złącz w radiu oraz wzmacniaczu nie staje .Uważam jednak że miejsce na głośniki w tylnych drzwiach(fabryczne okablowanie)jest poprostu jednym z najgorszych miejsc w samochodzie po temu.Ja mam tylne grajki w półce a te miejsca w drzwiach to ew. do wykorzystania w przyszłości w celu "uprzestrzennienia "dźwięku,jak już lepszy wzmacniecz sie kupi kiedyś...
pozdrawiam...