| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SzymonX F&F Sympatyk FiaT krk | 2004-03-09 20:49:48 tak jak w temacie potrzebuje wszystkie info (jakie podzespoly zastosowac, jak konstrukcje wykonac itd...)na temat Buggy wiem ze jest na podzespolach malacza robiony ale nie wiem dokladnie jak jest to wszystko do kupy zlozone jak by ktos mial jakiekolwiek info lub projekt takiego czegos byl bym wdzieczny za przekazanie mi !!!! moj mail: sitoo@interia.pl lub dac info na gg.... z gory wszystkim dzieki!! |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-03-09 21:19:49 a czy da sie w tym buggy wykonac zawieszenie przednie na kolumnach mcphersoana? a wogole myslal ktos zeby wykonac cos takiego na bazie skrzyni i silnika V4 z zapora? tylko mam pytanko czy w takim przypadku tez nalezy zastosowac oblachowanie silnika? czy wystarczy chlodzenie oplywem powietrza jak w motocyklu? a i jak zrobic zeby po centralnym umiejscowieniu fotela wyprowadzic dzwignie zmiany biegow z boku? |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-03-09 22:21:54 Po pierwsze to :
istnieją w sumie 2 ( 3 firmy ) Najpopularniejszzy modem to dzik / szayowóz.. Cena - za sam projekt buggy 500 zł !!!!!!!! Za rame 2500..... Dlatego istnieje wiele samoróbek.... najlepiej poszukać po googlu kogos kto robił sam ...... Najprosciej byłboy kupic jakas stara konstrukcje za 300- 500 zł i samemu robić kopie ..... Jest oczywiscie wiele pomysłów na silniki npdzik z silnikiem cc - ale to juz przesada....... opieraj sie przy budowie na załaczniku J ... Swego czasu kolega który jeździ poldolotem miał robic ale po zebraniu wiadomosci dał sobie spokój.... |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2004-03-09 23:55:21
Producentem Buggy jest firma Beta Plus z Zabrza. Swego czasu bylem tam z Ludevitem rozmawiac z jej przesem odnosnie uruchomnienia produkcji tego samochodu przez Ludevita na Slowacji. Jednak z Colo jes ten problem, ze on niestety nie jest maluchem, a samem i kazdy egzemplarz przechodzi indywidualne testy ii kazdy indywidualnie dostaje numer ramy, ktora wykonana jest z zywicy, zas wszystkie elementy mechaniczne to podzespoly malucha z silnikiem wlacznie. Ze wzgledu na dosc zaawansowane rozmowy mielismy okazje poznac bardzo dokladnie proces produkcji tego samochodu i jak sie okazuje wprowadzenie tam jakichkolwiek zmian juz po otrzymaniu wszelkich numerow jest wlasciwie neimozliwe, ze o swapie nie wspomne - tylna belka jest tak krotka, ze mocowanie jest wlasciwie w pionie... (krotko mowiac odpada). Co do samych cen oraz autka odsylam na storne producenta http://www.betaplus.com.pl |