| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
creekk 124sport/volvo242 łódź | 2004-03-08 01:22:11 belka pod silnikiem przyspawana
co robić nie mogę zdemontować zawieszenia przez jakiegoś oszołoma czy belkę jak odetne flexem to będę mógł założyć nową? pomocy |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-03-08 01:30:38 Nie czuję się kompetentny , żeby zdecydować co masz robić, ale spróbuj zapytać o to samo również na forum AUTO-LADY (jest link na naszym forum klubowym). Co dwa fora to nie jedno... |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-03-08 01:32:06 Witam
tylko o jakim aucie mówisz? , jeśli chodzi o klasyka czy f124, belka jest przykrecana, na 6 srub do podłuznic, po dwie pionowe i jdena pozioma przez podłuznice po każdej stronie, jesli belkę ktos przyspawał, spróbuj dojśc dlaczego to zrobił, moze urwanae były śruby?.. pionowe sa wspawane do belki, moze się urawały?.. belkę mozna kupić nową, nie kosztuje majatku, przy wymianie dobrze jakoś podeprzeć silnik, albo go zdemontować całkiem, no i potem czeka Cie kompletna geometria podwozia |
creekk 124sport/volvo242 łódź | 2004-03-08 08:38:47 auto to fiat 124 sport więc analogicznie jak w 2107 więc dlatego tu pytam.
podobno złamała się belka i ją przyspawali tylko mam strasznego pietra żeby to uciąc i przykręcić nową nie wiem co tam tak naprawdę się stało progi w tym aucie były z laminatu więc wyobraź sobie jaki kwiatki mogą tam być jeszcze |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-03-08 09:29:57 Witam
progi z laminatu to nic strasznego jeszcze , ale ta złamnana belka, hmmm..., trudno tak na odległosc wyrokować, ale może autko miało jakiś wypadek w postaci mocno uszkodzonego zawieszenia, tym bardziej się temu przyjrzec warto. i jeszce korekta do mojego poprzedniego posta, przypomniałem sobie ze suby pionowe mocujace belke wspawane sa w podłuznice, jesli te były uszkodzone, a taka sytuacja była w kolegi 2107, wtedy trzeba by jakos od nowa wstawić te sruby, u kolegi wspawano je na przelot przez podłuznice i obspawano z góry i z dołu Belka w skorpionie kosztuje 83 zeta netto |
creekk 124sport/volvo242 łódź | 2004-03-08 21:16:14 tak się składa że mam bezpośredni dostęp do części z "importu" ze wschodu więc koszta mnie nie przerażają tylko
nie wiem co tam może jesczce wyleżć może ktoś z łódzkich klubowiczów mi pomoże |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-09 00:00:35 no niestety jestem mechanicznie noga....
musialbym na zywca zobaczyc. W kazdym razie skoro ktos sie w to bawil, to juz Szeryf napisal. albo bylo zgnite, albo po dzwonie.... moze sie okazac, ze nowej nie ma do czego przykrecac... ja bym sie jakiegos blacharza poradzil.... |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-03-09 02:09:13 Witam
Creekk, myslę że rzecz jest wykonalna, radziłbym się tylko skonsultować z łebskich blacharzem, jeśli sruby mocujące są zerwane czu uszkodzone, można wspawac nowe, ew. dać nowe dłuzsze na wylot, a w podłuznice wspawac rurki, belkę jesli wygląda nieciekawie, tzn. skorodowana czy pokrzywiona, warto wymienić, autko zyska na sztywnosci, łatwiej ustawic geometrię i masz pewnosc że nie odpadnie podczas jazdy. |
creekk 124sport/volvo242 łódź | 2004-03-09 09:39:41 hmm
największy problem w tym ze auto atoi tylko na kołkach goła blacha bo mam go dopiero malować i za nic w świecie ni wiem jak go do blacharza zawieżć a blacharz nie chce przyjechać bo to b tamto ajak jeden zobaczył to się zesrał z enie wiadomo jak i czy w ogóle i może ale za 3 tysie ja rozmawiałem kiedys z typkiem z kraka i mówił ze w jego 124sport też była przyspawana i że on flexem ucinał tylko ze wygląd i stan jego auta nie wzbudził mojego zaufania |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-09 10:09:54 Sprobuj pogadac z blacharzem na koncu milionowej, kolo hypernovej. Jak jedziesz milinowa w strone marketu, na koncu masz zakret. Na samym zakrecie jest blacharz, polaczony z myjnia. pogadaj z tym gosciem, powolaj sia na faceta, ktoremu robil remont lady. |