Tak tylko - chciałem się pochwalić...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem się pochwalić nowym nabytkiem.
Normalnie jeden gar, 50 ccm, ale śmiga, aż miło !!!

Pozdr. P.

Kupiłeś golarkę ?
(zdjęcia nie widać)

teraz chyba lepiej...

Czy ja widzę... komarka? Klasycznego. Pewien sąsiad moich rodziców miał coś takiego, głaskał, picował - wyglądał idealnie, ale nie miał już siły się nim zajmować i dał łebkowi z zaprzyjaźnionej rodziny, a ten zrobił z niego prawidziwy wiejski tjónin - debil jeden!

No nie, ja rozumię miłość do jednośladów, ale żeby od razu do domu, na wykładzinę
Pyrekch, czy to faktycznie Komarek czy siakiś Simsonek ?
Za moich młodych czasów też śmigałem takimi "cudami" techniki

Komar jak się patrzy ( kolorek Khaki - to zdemobilu chyba ), eh miło powspominać jak się kiedyś takimi sprzętami człowiek woził
Sam miałem Ogarka 200 z silnikiem 50ccm od JAWY 50 - całe 3 biegi

PyrekCB czy przed zmianą zdjec w Twojej galerii była tam fotka Gazeli ? Czy masz ten motorek?

kurcze ja iestety fotkiniewidze a co do gazeli to chetnie bym zobaczyl ten motorek bo oj tata kiedys taki mial

Gazela stała w moim garażu jeszcze do jesieni zeszłego roku, rocznik 1969, kilkanascie tysiecy przebiegu, teraz oddałem go moim młodszym kuzynom, którzy podjeli się doprowadzenia jej do stanu czynnego . Mam nadzieję, że latem, o ile dotrzymaja słowa, ponownie się ale juz goscinnie ja przejadę. Niestety nie mam żadnym zdjęć cyfrowych tego motoru

Krzysiek!!! Jaki KOMAR?????
toz to piękny simsonik sr-2!!!
Pozdr. P.
P.S. Sami tego chcieliście !!! cdn.

ciąg dalszy następuje:

Gazelka rocznik '70

jedna Fumka

druga Fumka

Hondzia (prezent ślubny od kolegów )

no i teraz od niedzieli Simek...
Zapomniałem dodać, że Fumki są z '57 i '60 r., a honda z '76 r. - wszystkie mają już wpis do ewidencji pojazdów zabytkowych (oprócz simsona).
Jak będe się przemeldowywał, to musze przerejestrować pojazdy - będzie okazja na zmianę tablic na żółte "weterańskie".
Pozdr. P.

Co to jest Fumka? I dlaczego ona nie ma drugiego kółka

A jeszcze jedno - gdybyście posiadali jakies stare jednoślady i chcieli się ich pozbyć - polecam się!!! Co prawda moja sytuacja finansowo-rodzinna nie jest w tym momencie sprzyjająca jakimkolwiek zakupom, ale może jakoś się dogadamy....
Pozdr. P.

Fumka jest to popularna niegdyś WFM-ka 125 - poprzednik WSK-i.
Nie ma kółka, bo nie skończyłem jeszcze Jej remontu - to jest mój pierwszy motocykl i "przyłozyłem się" do niego bardzo rzetelnie (całkowity remont silnika z wymianą wszystkich łożysk, regeneracją wału i elektryki, nowy cylinder, etc. oraz malowanie całości). Niestety, po zmianie satnu cywilnego (a niedługo i rodzinnego ) na motocykle brakuje czasu. Aczkolwiek powoli dochodzą do stanu swojej świetności.
Pozdr. P.

Dzięki!! A myślałem, że mnie wyśmiejesz, że w ogóle pytam

No cos Ty!!!
W temacie motorków moge gadać godzianmi....
Pozdr. P.