Centralny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Od dluzszego czasu mialem klopot z centralzamkiem:otwieral zawsze ale nie zawsze zamykal,zwlaszcza jak bylo po deszczu,wilgotno.Okazuje sie ze wystarczy wymontowac silownik z przodu za kompem i przepsikac WD40 zlacze(polaczena byly zasniedzale),zmontowac i teraz zamyka jak nowka. Ot taka bezinwestycyjna naprawa(to cieszy) Pozdrawiam PS. Szukam aluskow do Espera 14" prostych najlepiej z terenu Slaska.

jak dokładnie dostać się do tego siłownika?
Pozdr. P.

Kolo prawej nogi pasazera jest plastikowa oslona(podobna jest po lewej stronie).Oslona mocowana jest za pomoca 2 dlugoch kolkow. Po zdjeciu oslony zobaczysz blaszana puszke(to komp)zamocowana na zatrzaskach(zdejmujesz ale nie rozlanczasz).Odkrecasz mocowanie kompa(3 blachowkrety)Silownik jest we wnece miedzy blotnikiem zamocowany 1 blachowkretem(to mozesz rozlaczyc) Powodzenia

A to w drzwiach już nie jest nic zamontowane?

Masz chyba na myśli sterowanie do centralnego, bo samo otwieranie jest realizowane przez siłowniki umieszczone w drzwiach i połączone cięgnami z reglem drzwi. U mnie przynajminiej tak jest , ostanio stwierdziłem to namacalnie poprawiając otwieranie prawych przednich drzwi.

Sorry za niescislosc,to za kompem to control unit czyli sterownik centralnego i tam zdazaja sie "niestyki"

Cytat:
2004-03-18 10:23:56, 999 pisze:
tam zdazaja sie "niestyki"

Odkąd wyrwałem dżingsa do zamykania od wewnątrz - tego przy szybie od środka to mam "superstyki". Nacisnę lock door, zamknę drzwi, a tu: otwarte-zamknięte-otwarte-zamknięte... i tak w kółko