Sprzęgło Carina

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jest tak...
Jakie wybrać sprzęgło do cariny 1,6 16V?
Bo moje zaczęło szarpać (padły tłumiki drgań)
To przez tą spokojną jazdę napewno

Hej.
Do wyboru masz oryginał ( ), optifit, JC i jakies inne zamienniki, tak?
A jakie są różnice w cenie? Jesli chodzi o oryginalne tojki to jestem pod wrażeniem. Podobno Optifit równie dobre (bo robione ze zuzytych oryginałów) a sporo tańsze. Na temat innych nic ciekawego nie powiem. Jeśli róznica w cenie bedzie jakaś znacząca to wtedy trzeba sie dobrze zastanowic, choc prawda jest taka, ze przy wymianie sprzęgła istotnym kosztem jest sama robocizna ...Takze zeby nie było tak, ze kupisz 2x tańsze a potem będziesz 2 razy szybciej wymieniał. Wtedy to sie na pewno nie kalkuluje.
Pozdrawiam.

A właściwie jak to poznać że padły tłumiki? Moze to poduszki silnika?
Co masz na mysli pisząc "szarpie" ?

[ wiadomość edytowana przez: misiekII dnia 2004-04-07 13:27:06 ]

ja w JC kupiłem - 200zł za tarcze i 100zł za łożysko, docisk po 180kkm mam w bdb stanie
Wymiana 60zł w/w

No więc w sumie cały kpl(docisk+tarcza+łożysko) (np JC) wychodzi 500 PLN. LUK wychodzi 550PLN więc nawet się nie zastanawiam, który wybrać.
Pytam o opinie bo chcę dobre sprzęgiełko. 100 złoty zaodszczędzić to nie pieniądz a później problem powraca.
Autkiem zrobiłem już 250 tyś. więc pewnie odrazu zakupię komplet, bo sądzę że docisk już także świeży nie jest.

Co sądzicie części jak wejdziemy do Unii stanieją czy pójdą w górę?

Cytat:
2004-04-07 15:50:35, CarinaGTI pisze:
Wymiana 60zł w/w

Co to za w/w? Własny warsztat?

Kryspin:
A mogą być jeszcze droższe Już teraz są moim zdaniem kosmiczne. Mechanika - no dobra. Ale z blacharskimi to jest przegięcie.
Pzdr