Gazniki (125p)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie odnosnie gaznikow w fiacie 125p.ootoz dostalem gaznik nowke wraz z kolektorem dolotowym(taki kwadratowy-rowny dolot)i teraz...czy latwo przerzuca sie taki gaznik??-ten ma 2 przepustnice otwierana mechanicznie-czy wszystko jest proste i nieskomplikowane??
drugie pytanie dotyczy samego zamocowania kolektora dolotowego-czy na sam silikon wystarczy??czy musze zakladac tez podkladke??

przelozenie gaznika to max pol godziny... natomiast pod kolektor daj uszczelki (komplet 6zł) poniewaz musi byc idealnie szczelny (podgrzewanie to raz a lewe powietrze dwa) z kolektorem mozesz miec probem przy odkrecaniu srub - troche ciezki dostep ale do zrobienia

ale chodzi mi o to,ze mam gaznik stareo typu-na podcisnienie,a ten jest mechaniczny...czy jest jakas roznica w jego przylaczeniu do silnika?

nie, nie ma roznicy, tylko ze jezeli to jest kwadratowy kolektorssacy czyli z polda ,a polonez ma chyba mniejsza srednice kanalow ssacych tak wiec jak zalozysz do glowicy silnika 115C to bedzie uskok

nie ma zadnej roznicy przy zakladaniu, wrecz masz lepszy dostep do odmy i spustu plynu z bloku chociarz plyn i tak sie dupiato spuszcza od gory ciezko, od dolu troche lepiej ale za to mam wszystko uwalane olejem i cale rece potem czarne... z kolektroem dobrze sie zastanow, bo jak chcesz go zalozyc to musisz zrobic plynne przejscie do kanalow w glowicy - spasowac

[ wiadomość edytowana przez: nikusss dnia 2004-03-10 22:28:06 ]

postanowioneprzekladam sam gaznik,nie bede sie bawic z tym kolektorem,a mam nadzieje ze ten gazniczek sie bedzie dobrze sprawowal i wreszcie bedzie mniej zlopac paliwa

nie liczylbym na mniejsze spalanie - szybciej sie otwiera II przelot o latwiej sie gazuje