Sprzeglo ( PILNE )

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje pilnie kupic nowe kompletne sprzeglo do FSO 1500 skrzynia 4 prosta (hydraulika ) POMOZCIE bo juz zaczynam watpic w ludzi

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-19 15:38:37 ]

To mało jeszcze mówi - czy masz trzy łapki czy słoneczko w tych modelach były montowane zamiennie a różne było mocowanie do koła.

Dokladnie - jaki masz typ docisku sprzegla?

[ wiadomość edytowana przez: KiLeR dnia 2005-01-13 19:55:58 ]

Jutro wezme resztki starego sprzegla z warsztatu i powiem dokladnie jaki to typ.

Mam do sprzedania nowiutką tarczę sprzęgła do Fiata z hydraulicznym sprzęgłem jeżeli byłbyś zainteresowany tu masz moj nr (888 793 121)

Dzieki chlopaki, ze mozna na was liczyc, ciesze sie ze sa jeszcze ludzie na ktorych mozna polegac. Na szczescie udalo mi sie dostac kompletne sprzeglo i samochod odzyl na nowo. Pomimo to jeszcze raz wszystkim dziekuje, ze odpowiedzieli na mojego posta i probowali mi pomoc, mam nadzieje ze w razie jakiegos problemu bede mogl sie odwdzieczyc, DZIEKI

Pytanie : sprzeglo jest nowe pedal dosc wysoko a nadal bierze dosyc wczesnie. Moze byc gdzies kruczek w innym miejscu niz na regulacji przy skrzyni ? np wyrobiona sprezyna na pedale ? Mam wrazenie ze naciskajac pedal jakies 2cm to idzie za lekko aby wogole ruszac lapa przy skrzyni dopiero potem zaczyna ciagnac wlasciwie lape bo czuc juz opor. Wkurzajace to jest bo moglbym w zasadzie podniesc jeszcze pedal ale lada moment bedzie wyzej niz hamulec pfffrt.
Jakies sugestie ?

Co to znaczy wcześnie bierze bo nie wiem czy zaczyna "ciągnąć" gdy puszczasz pedał ale jest jeszcze przy podłodze czy wcześnie zaczyna rozłączać gdy go wciskasz

Witam!

Mam problem, sprzeglo lapie doslownie jak je puszczam,a rozsprzegla juz przy wcisnieciu ok 2cm. Czy to oznaki zjechanej tarczy??? Czy cos innego???

aha i jeszcze jedno.... czy to sprzeglo podejdzie do 1,5 AB??? Tarcza sprzegla

[ wiadomość edytowana przez: adams4lta dnia 2005-11-07 21:53:31 ]

Gdy tarcza sprzęgła jest nowa to słoneczko (lub łapki) są mocno wciśnięte a gdy tarcza się zużywa to "pedał rośnie w górę". poluzuj linkę i szykuj kasę na nową tarczę.

zeby nie zaczynac nowego tematu:
otoz co pewien czas przy nacisnieciu sprzegla slychac taki metalowy stukot. Moze ktos mial cos takiego i wie co to moze byc??

pozdrawiam
cybertec

Cytat:
2006-04-03 12:52:03, cybertec pisze:
przy nacisnieciu sprzegla slychac taki metalowy stukot.

Może łapa się poluzowała ?