MotoNews.pl

Skąd wytrzasnąć takie felgi ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie, tyle ż ene muszą być identyczne ale takich rozmiarów, i skąd potem wziąść na to oponki jeżeli to jak mi się wydaje jest R10

oponki 2 sztuki R10 - szerokie ale nie poamietam rozmiaru - od mini morisa widzialem na wulkanizacji w zgierzu. Tam gdzie kiedys egon polecil mi wylookac felgi - felgi tez maja ladne ale nie 10". Wydaje mi sie ze takie felgi mogly by byc od mini morris ;|

Tylko od mini morisa. Z tego co wiem to mini jest jedynym autem (w miare nowym) ktory mial takie kola.

mini ma chyba 101.4x4 przekatna srub........nie jestem pewien ale jakis nietyp w kazdym razie..... a byly piekne ats classic 5.5x10 z prawie nowymi oponami dunlopa na gieldzie w kraku za 400 za komplet.....

albo kola od melexa...... polski wyrob... ma hamulce bebnowe tak ze felgi moga pasowac do 126... nie wiem jaki rozstaw srub... moze 4x98?? wymiar opon to 18x8.5,{chyba szerokosc 180mm srednica kola 8.5 cala??} nie ma podanych jednostek.... napisalem mejla do fabryki melexow, jak dostane odp. to wrzuce tu dane kol...

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-03-14 13:18:03 ]

http://www.fg-traunstein.de/images/mx4_006a.jpg

"scuderia melex"

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-03-14 13:22:31 ]

Arti poszukaj mojego tematu o felach z melexa ....
otóz jest pare problemów :

Piasta jest inna - ale rozstaw 4 * 98 dlatego jeździ sporo melexów na felach maluchowskich ....
Ale najgorszy jest index predkosci 80 km/h
No i cena nowe fele z oponami to wydatek rzędu 800 zł

na ebaymotors.de są felgi od mini z oponkami i zajebiste fele 7.5''/13'' (2szt) i dwie 9''/13 tylko cena dziś rano byla 400euro

hmm a moze mi ktos powiedziec jaki rozstaw jest w tych starych felach - ile to mm dokladnie - w sumie moge zmierzyc ale wole miec pewnosc....

poza tym - czy ktos wie jak sie nazywaja te fele i gdzie ich szukac ?

pozdrawiam

przekatna 190mm , mnie to wyglada na campagnolo....szukaj na ebay albo u Guy-a w Belgii http://www.abarth-gmr.be/new/cars.php

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-03-14 21:00:21 ]

Cytat:
2004-03-14 20:56:28, Bart128 pisze:
mnie to wyglada na campagnolo

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-03-14 21:00:21 ]

w rzeczy samej campagnolo ... eh ... to są właśnie moje wymarzone fele do malucha i pewnie nie prędko będzie mnie na takie stać
W sklepie internetowym www.fiat-126.com w kategorii tuning jest ich zdjęcie, ale w rubryce online-shop nie ma ich niestety dostępnych (ale są za to również inne ciekawe felgi: borrani, abarth - 440 euro, tyle, że nie wiem czy sztuka czy komplet )

takie felgi - albo baaaardzo podobne ma koles taki kolo 40 w takim maluchu zwiesniaczonym troche - jakis pioneer itd. byly jakies podobne do tych kiedys ?

oki, dzieki chlopaki za info

a tak jak slinger mowi - 440 euro - hmm wsadzic tyle w kolka to chyba lekka przesada podwoilbym wartosc malca, hehe

gdybym te campagnolo dorwal ach...miodnie...wypolerowac je hmm ja takie chce

bylo kilka wzorow podobnych do siebie campagnolo....

fele od melexa bez przeróbek nie podejdą do maluszka - w melexie są malutkie "bębenki", średnica chyba o połowę mniejsza niż maluchowskich.