Mp3 na waw

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wlasnie kupilem radyjko z mozliwoscia odtwarzania CD-R
zrobilem plytke a tu nie czyta pewnie przekombinowalem cos.Mam
glównie muzyke na mp3 poradzcie jakim prog to przezucic na format do odczytu przez radyjko.

Nero np... Format docelowy CD-Audio, zrodlo w MP3 i pali CD'ka

Ja używam CDex

Sorry ,że powtarzam wontek ( to samo napisałem w Hity na marzec 2004 )ale......

Panowie mam pewien problem
--- mianowicie Nagrywam Mp3 na płyty CD-Audio -poprostu zaznaczając w Nero odpowiednie Mp3

Problem polega na tym że niektóre pliki mają końcówkę .......ogg...
a Nero komunikuje błąd rozszerzenia.

Co robić ???

Domyślam się że zmienić rozszerzenie na Mp 3 odpowiednim programem ---- Ale jakim ???????? - żadnego nie znam
No i nie wiem jak go obsługiwać POMOCY !!!!!

Zmienianie rozszerzenia nic Ci nie da. Potrzebujesz dekodera do ogg'a i tyle. Sam szukalem swego czasu, ale ze nie moglem znalezc, a mialem tylko jednego ogg'a do nagrania to dalem sobie spokoj. Ale napewno jest, wiesz szukaj, a znajdziesz.

Wpisz np. w Google: plug-in +ogg +download. Znajdziesz w ten sposób wtyczkę do NERO, Winampa i innych. Tak samo można znaleźć wtyczki do nowych formatów kodowania muzyki np. .ape, .mpc i innych.

Odnośnie nie czytania CD-R z muzyką. Pierwsza zasada: muzykę nagrywamy z szybkością 8x lub nawet 4x. Jeśli to nie pomoże zmień producenta płytki - nieźle się czytają srebrne płytki CD-R Platinum 52x w starszych odtwarzaczach CD - oczywiście pamiętając o zasadzie pierwszej.
Taki sam problem może być z płytkami CD-R z danymi - nagrane z szybkością 48x nie będą widoczne w starszych czytnikach komputerowych (takich 4x - 24x).

Bolek

Cytat:
Odnośnie nie czytania CD-R z muzyką. Pierwsza zasada: muzykę nagrywamy z szybkością 8x lub nawet 4x.

Nagrywamy z jaka chcemy... pod warunkiem, ze mamy nagrywarke a nie LG, LiteOn'y czy inne kpiny... Na takich traktorach to rzeczywiscie im szybciej tym gorzej...

DrA - naprawdę LiteOn to niedobra nagrywarka ? Ja się nie znam, więc niech się spec wypowie... Znajomi chwalą sobie ten sprzęt
Ja z kolei mam Samsunga x52... ( i tak za szybka do mojego procesora ) Nie wiem czy to dobry sprzęt, ale kupiłem ją, bo była za 150 PLN - nowa z dwuletnią gwarancją....
No i sobie wypalam....

To co pisałem wyżej tyczy się 99% użytkowników nagrywarek. Nie każdego stać na PLEXTORA i na płytki po 4 zł (bo i jakość płytki też ma znaczenie).

Oj, bo Dramar reprezentuje wlasciwie juz wygasla grupe milosnikow sprzetu naprawde dobrego, gdzie producent dba o urzytkownika, daje rozne bonusy (rozne przydatne programy, nie tylko najtanszego burnera), specjalne patenty (np. czarna tacka, co ma zminimalizowac niekontrolowane odbicia promienia laseka wewnatrz obudowy, czy jak w Yamasze F1 mozliwosc wypalania na niewokorzystanej czesci plyty rozne wzorki i napisy) itp. Dobra nagrywarka to Plextor, Yamaha (juz niestety sie nie bawi w CDRW), TEAC, Ricoch. Pominalem cos? Sa to nagrywary, ktore cieszyly sie bardzo dobra slawa szczegolnie jezeli chodzi o nagrywanie muzyki (Plextor i Yamaha) i trwalosc (chyba wszystkie). Niestety LiteOny, czy Samsungi (te chyba maja najgorsza opinie) czesto padaly - czeste wizyty w serwisach.

[ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2004-03-07 23:07:50 ]

esperado jak mam Ci dziękować stary !!!!!!!

jesteś wielki !!!!!

DZIEKI

Starczy Teac... i TDK za 1.55zl

Co do jakosci nagrywarek... no coz... nagrywaja... tylko czasami inne urzadzenia maja problem z odczytaniem tych zapisow. Do uzytku domowego to wszystko jest OK biorac pod uwage najpierw koszta a pozniej mozliwosci. Po co PLEX komus, kto nagrywa plytke raz na tydzien... LiteOn jest OK... i kosztuje 3 x mniej...

Ranking nagrywarek domowych wg mnie wyglada tak:
1. Teac - cena ok 210zl
2. LiteOn - cena ok 160zl
3. Sony - cena ok 170zl
4. LG - cena ok 140zl i na szczescie zewnetrzny serwis

Reszta to egzotyka i zmora serwisowa... CyberDirve, Samsung itp...

Cytat:
Oj, bo Dramar reprezentuje wlasciwie juz wygasla grupe milosnikow sprzetu naprawde dobrego

To nie do konca tak... komputer to moje narzedzie pracy. Ma dzialac perfekcyjnie bo nie mam ochoty na szarpanie sie z kompem. Spedzam przed monitorem 12-14 godzin dziennie. Nie nawidze wolnych komputerow i dzialajacych jako tako peryferii. Kompa zmieniam srednio co dwa miesiace. Coz... kazdy ma jakies odpaly

Natomiast nie prezentuje opcji - zawsze kupuj najdrozsze markowe, bo wiekszosci osob nie jest to potrzebne.

Dorian
Czy ja dobrze zrozumiałem, że w radyjku, które czyta CD-R chcesz odtwarzać płytki mp3 ?? Może coś nie kumam? Może to był skrót myślowy no to przepraszam...

Cytat:
2004-03-07 23:18:51, DrA pisze:
Starczy Teac... i TDK za 1.55zl

Pewnie, ze starczy, mnie juz starcza prawie 3 lata i jest ekstra Tyle ze z plytek bardziej preferuje Verbatimki (ostatnio DL, bo Crystali nie ma ), ale czasami kupuje TDK, tez sa ok.

Cytat:
2004-03-07 23:41:32, plump pisze:
Dorian
Czy ja dobrze zrozumiałem, że w radyjku, które czyta CD-R chcesz odtwarzać płytki mp3 ?? Może coś nie kumam? Może to był skrót myślowy no to przepraszam...

skrót myslowy dobrze to nazwałes oto chodzilo

Cytat:
2004-03-07 23:39:29, DrA pisze:
Kompa zmieniam srednio co dwa miesiace.

Wpadłeś w sidła mafii produkującej kompy. To dzięki Tobie co miesiąc wypuszczają oni szybszy/lepszy komputer który na g... jest potrzebny 99% użytkownikom.
A z tą "markowością" nagrywarek to uważajcie, bo jak je otworzycie do wnętrza to zobaczycie w każdej te same bebechy tego samego producenta.

PS. W robocie Pentium 1,6 GHz, w domu C400 MHz.

[ wiadomość edytowana przez: piotr-ek dnia 2004-03-08 14:31:26 ]

Cytat:
Wpadłeś w sidła mafii produkującej kompy. To dzięki Tobie co miesiąc wypuszczają oni szybszy/lepszy komputer który na g... jest potrzebny 99% użytkownikom.

Po czesci masz racje, ze dzieki mnie... miedzy innymi. W koncu co miesiac sprzedaje komputerow i innych podzespolow za jakis milion zlotych

A wiekszosc komponentow w moim kompie to tzw. sample od producentow. Maja zajebista zalete - sa za darmo.

No to zmienia postać rzeczy. Jeden z moje wsi co ma salón samochodowy - kiedyś Cojoty teraz BMW też co miesiąc/dwa zmienia samochód.

Cytat:
2004-03-08 14:30:21, piotr-ek pisze:

A z tą "markowością" nagrywarek to uważajcie, bo jak je otworzycie do wnętrza to zobaczycie w każdej te same bebechy tego samego producenta.

Markowe to markowe Z tego co pameitam to HP = bebechy Yamahy, Sony = LiteOn, na LG tez pewnie jakies marki bazowaly, natomiast TEAC, Plextor produkuja swoje wlasne napedy.